Oğlu için mescitte geceliyor

Hakkâri’de rahatsızlanan ve Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Dursun Odabaş Tıp Merkezi Çocuk Yoğun Bakım Servisinde tedavi altına alınan oğlu için 50 gündür mescitte geceliyor.

YAŞAM 8.08.2020 12:27:52 0
Oğlu için mescitte geceliyor
Tarih: 01.01.0001 00:00

Edinilen bilgilere göre, Hakkâri’de nefes borusuna fasulye kaçan 2 yaşındaki H.T., babası İsa Temeş tarafından Hakkari Devlet Hastanesi’ne götürüldü.   

Burada oksijen takılan çocuk daha sonra ambulansla Van’a kaldırıldı.

Beyninde hasar oluştuğu belirtilen küçük çocuk, Van YYÜ Dursun Odabaş Tıp Merkezi Çocuk Yoğun Bakım Servisinde tedavi altına alındı.

50 GÜNDER ENTÜBE DURUMUNDA 

Açıklama yapan baba İsa Temeş, oğlunun 50 gündür hastanede entübe durumunda olduğunu ve makinaya bağlı yaşadığını söyledi.

Tamamen iyileşmesi için bir umut olmadığını belirten baba Temeş, “Doktorlar, iyileşse de sakat kalacağını ve yatalak olacağını söylüyor” dedi.

‘MESCİTTE YATIYORUM’

Oğlunun her an kendine gelebileceği umuduyla eşiyle birlikte 50 gündür Van’da olduklarını anlatan baba Temeş, maddi imkânları olmadığı için otelde kalamadığını söyledi.

Eşinin çocuğun yanında kaldığını kendisinin de hastane yanındaki mescitte kaldığını belirten baba Temeş, “Annesi hastanede çocuğun yanında kalıyor, sürekli ayaklarını ovuyor, merhem sürüyor ki sakat kalmasın. Ben de mescitte kalıyorum. Otele gidemiyorum, çünkü öyle bir maddi imkânım yok.” dedi.

ÇALIŞMAK ZORUNDAYIM

Hem oğlunun tedavi masrafları hem de ailesini geçindirmek için çalışmak zorunda olduğunu anlatan baba Temeş, “Zaten bugünlerde Hakkâri’ye gideceğim, belki ayda birkaç kez gelip görürüm, ama artık sürekli burada kalamam. Çalışmam lazım. Elimde bir hasta var, masraflarım oluyor, bunları karşılamak zorundayım” diye konuştu.

Özel Haber: Adil HARMANCI

(Prestij Haber Merkezi) - Prestij Haber Merkezi