Müftü Amil huzurlu aileyi anlattı

Derince Belediyesi ve Derince İlçe Müftülüğü’nün ‘Aileler Buluşuyor, Huzuru Konuşuyor’ kapsamında düzenlediği konferansta önemli mesajlar veren İlçe Müftüsü Amil, mutlu ve huzurlu bir ailede olması gereken unsurları altı madded

YAŞAM 13.02.2020 13:24:05 0
Müftü Amil huzurlu aileyi anlattı
Tarih: 01.01.0001 00:00

Konferans ve kültürel etkinlikler kapsamında ‘Aileler Buluşuyor, Huzuru Konuşuyor’ projesinin hayata geçtiği Derince’de alanında uzman birçok isim ilçe halkı ile buluştu.

Derince Belediyesi ve Derince İlçe Müftülüğü’nün düzenledikleri etkinliklerin ilki İlçe Müftüsü Mecit Amil'in katılımıyla gerçekleşti. Zübeyde Hanım Kültür Merkezi’nde düzenlenen konferansa Derince Kaymakamı Cemil Aksak, Derince Belediye Başkanı Zeki Aygün, Belediye Başkan Yardımcıları Kemal Bayraktar, Adnan Pala, İbrahim Şirin ve Abbas Bayrak, AK Parti Derince İlçe Başkanı Selçuk Çakıroğlu, MHP Derince İlçe Başkanı Zeki Omurca, meclis üyeleri, muhtarlar, din görevlileri, kaymakamlık ve belediye daire müdürleri, STK başkan ve yöneticileri ile vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi.

İshakçılar Camii İmam Hatibi İshak Kaçır ve Derince Merkez Camii İmam Hatibi İbrahim Demiröz'ün Kur'an-ı Kerim tilavetinde bulunmasıyla başlayan programda konuşan Derince İlçe Müftüsü Mecit Amil, ayetler ve hadislerden örnekler verdi.


‘ÜÇ T’DEN KURTULMAMIZ LAZIM’
Konuşmasında aile bağlarının toplumun en önemli birleştirici unsuru olduğunu söyleyen Müftü Amil, “Huzurlu bir ailede olması gereken unsurları altı maddede sıralayabiliriz. Bunlardan ilki aile yuvasında olmazsa olmazlardan yumuşak konuşmadır. Bir diğeri ise aile hayatımız için atom bombasından daha tehlikeli olan üç tane tehlike var. Bunlar telefon, tablet ve televizyon. Bunu bertaraf etmeli, ihtiyacımız olduğu zaman kullanmalıyız.

Gücümüz yettiği müddetçe uzak durmalıyız. Üçüncü madde birbirimizi dinleyeceğiz, istişare edeceğiz. Dördüncüsü evde birimizin anlattığını diğeri dinlemiyor. Birbirimizle konuşurken elimizdeki telefonu bir kenara bırakıp, yüzlerimize bakarak konuşmalıyız. İnanın bunu uygularsak aile hayatındaki problemin yüzde 90’ı bitecek. Beşinci madde aile yuvasında güvenin oluşmasıdır. Altıncı ve olmazsa olmaz madde ise sabırdır. Altı maddenin özetini ise sabır, sevgi, merhamet ve yumuşak dil olarak özetleyebiliriz” dedi.


‘EN BÜYÜK SERVET AİLEMİZDİR’
Müftü Amil, konuşmasının son bölümünde ise “Hanımefendilerin dikkat edeceği konular zerafet, ziyafet ve ziyaret, beyefendilerin dikkat edeceği hususlar ise sevgi, saygı, sadakat ve sabırdır. Bu maddelere herkes sadık kalırsa ailede problem tamamen biter. Rabbim aile yuvalarımıza huzur ve mutluluklar versin. Bütün aile yuvalarımızın cennet bahçesi olmasını Rabbimden niyaz ediyorum” dedi.

Müftü Amil’e konuşmaları için teşekkür eden Derince Belediye Başkanı Zeki Aygün de “Bu dünyadaki en büyük servet ve sırtımızı dayayacağımız en önemli güç ailemizdir. Bu akşam çok önemli mesajlar veren İlçe Müftümüz Mecit Amil'e teşekkür ediyorum. Rabbim herkese aile huzuru nasip etsin inşallah” dedi. Vatandaşlara önemli mesajların verildiği konferans Derince Kaymakamı Cemil Aksak ve Derince Belediye Başkanı Zeki Aygün’ün İlçe Müftüsü Mecit Amil’e hediye takdimiyle sona erdi.