Korona Duası

Fevzi Zülaloğlu, koronavirüs konulu bir dua kaleme aldı.

YAŞAM 30.03.2020 20:03:49 0
Korona Duası
Tarih: 01.01.0001 00:00

Ölü virüslerden uyarıcı ayetler yaratan[1] Rabbimiz!

 Ölüden diriyi, diriden ölüyü çıkaran Sen’sin. İnsanlığın vicdanında ölen hasletleri, güzellikleri yeniden dirilt, yüreklerde yarattığın adalet-merhamet duygularına yeniden hayat ver!

Ey merhameti sonsuz olan Rabbimiz

Sana Eyyüb Nebi’nin[2] diliyle yakarıyoruz: Bu dert bizi buldu, Sen ise merhametlilerin en merhametlisisin, bize rahmetini esirgeme!

Rabbimiz!

Bu dert dünyayı buldu, azabından, gazabından Sana sığınıyoruz, bize rahmetini inzal eyle! Bu imtihandan imanımızı kuvvetlendirerek çıkar bizi. Dünyanın muhacirlerine Ensâr olmaya devam edelim, iyilikte birbirimizle yarışalım, iman kardeşlerimizle birlikte yeryüzünde ezilenlerin umudu olmaya devam edelim.

Rabbimiz!

Sana Musa Nebi’nin diliyle[3] yalvarıyoruz: Sana tevekkül ettik, Sana dayandık, Sana güvendik, bizi zalimlerin elinde bir oyun eğlence aracı olmaktan muhafaza eyle! 

Rabbimiz! Aramızdaki akılsızlar, alçaklar yüzünden bizi helâk eyleme ve sadece zalimlere dokunmakla kalmayan bu fitneden koru bizi!

Ey Hakîm olan Rabbimiz!

Bize vahyin hikmetini ver ki, öfkemizi imanımızla kontrol edelim ve zor zamanlarda aldığımız kararlarda isabet edelim.

Ey Azîz olan Rabbimiz!

Bize izzet hazinelerinden ihsan et ki, sadece zalimleri kuşatmakla kalmayan bu genel azabın fitnelerine karşı umudumuzu ve imanımızı koruyalım.

 Ey Azîz olan Rabbimiz!

Hakikati görmezden gelen, Hesap Günü’nü yok sayan kâfirlere ezdirme bizi![4]

Cennete aday olarak yarattığın insanlığı zalimler için bir fitne, oyun eğlence aracı kılma!

Ey sözlü, sözsüz ve görüntülü ayetlerini nezir kılarak insanlığı sürekli uyaran Rabbimiz!

Kitaptaki ve Kâinat’taki ayetlerle uyandır bizi! Uyarıcı ayetlerinle kalplerimizdeki hidayet hastalıklarını iyileştir ki, imanımızın sağladığı onurla yaşayalım, İslam’ın sağladığı izzetle imtihanlarımızdan başarılı çıkalım.

Ey Hayru’l-Mâkirîn olan Rabbimiz!

Aklını tuzak kurmak için kullanan hainlerin hilelerinden koru bizi! Kendi kurdukları tuzaklara düşür zalimleri![5] Ve yeryüzünde firavunlaşan kâfirlere ezdirme bizi!

Musa Nebi’nin zulümden bunalan kalbine inşirahı indiren Rabbimiz!

Musibetlerin zorluklarına karşı bunalan kalplerimizi inşirahınla ferahlat! Bu gözle görülmez musibet karşısında işimizi kolaylaştır!

Güç yetiremeyeceğimiz kadar ağır sorumluluklar taşıtma bize!

Azabından, gazabından sana sığınıyoruz, bizi affet, bizi bağışla rahmetini indir üzerimize!

Her zorlukla beraber bir kolaylık yaratan[6] Rabbimiz!

Bize gücümüzün yetmeyeceği sorumluluklar yükleme! Belimizi büken bu imtihandan kolaylıkla çıkabilmemiz için gaybî yardımlarını esirgeme bizden!

Ey göklerin ve yerin ordularına sahip olan[7] Rabbimiz!

İnsanlık bu ağır sınavdan içindeki İslam olan takvasına hicret etsin ve iyilerle yeryüzünü kirleten zulümlere ve günahlara karşı büyük bir cihad başlatalım. Ve Sen’in rızana uygun işler yapmaya devam edelim.

Yeryüzüne sadece zulüm eken, sorumsuzluğu ahlak edinen sömürgecilerin helâkinden başka bir şeylerini arttırma! Ve mazlumlar için güvenli bir dünyayı yeniden bizim ellerimizle inşa eyle!

Amin…


[1] تُولِجُ الَّيْلَ فِي النَّهَارِ وَتُولِجُ النَّهَارَ فِي الَّيْلِۘ وَتُخْرِجُ الْحَيَّ مِنَ الْمَيِّتِ وَتُخْرِجُ الْمَيِّتَ مِنَ الْحَيِّۘ وَتَرْزُقُ مَنْ تَشَٓاءُ بِغَيْرِ حِسَابٍ

“Geceyi gündüzün içine sokarsın, gündüzü de gecenin içine sokarsın. Ölüden diriyi çıkarırsın, diriden de ölüyü çıkarırsın. Tercih ettiğin kişiye hesapsız rızık verirsin.” (Ali İmran, 3/27.)

[2] وَاَيُّوبَ اِذْ نَادٰى رَبَّهُٓ اَنّ۪ي مَسَّنِيَ الضُّرُّ وَاَنْتَ اَرْحَمُ الرَّاحِم۪ينَۚ

"Eyüp ise bir gün Rabbine şöyle seslenmişti: “Ben iyice daraldım. En iyi ikramı sen yaparsın.”  (Enbiya, 21/83)

[3] “Bunun üzerine dediler ki: “Yalnızca Allah’a güvenip dayandık: Rabbimiz! Bizi bu zalim kavmin zulmüne muhatap kılma! Ve bizi inkârda ısrar eden toplumun elinden lutf u kereminle kurtar!” (Yunus, 85-86)

[4] “… (İbrahim ve beraberindekiler şöyle dua ettiler:)

Rabbimiz!

 Biz sana dayandık ve sana yöneldik. Dönüp varılacak yer, senin huzurundur.

Ey Rabbimiz! Kâfirlere bizi ezdirme. Bizi bağışla. Rabbimiz! Üstün olan ve doğru kararlar veren Sensin.”

(Mümtehine, 60/4-5)

[5] (Yahudiler İsa’ya) tuzak kurdular; Allah da onların tuzağını başlarına geçirdi: Allah tuzakları bozanların en hayırlısıdır.” (Ali İmran, 54.)

[6] İNŞİRAH SURESİ

[7] “Göklerde ve yerde Allah’ın orduları vardır. Allah güçlüdür, doğru kararlar verir.”(Fetih 48/7)