HIRSIZ KİM..?

Güzel, güvenli, dürüst, emin nesiller ADALET gibi hepimize lazım.

YAŞAM 5.12.2019 16:02:44 0
HIRSIZ KİM..?
Tarih: 01.01.0001 00:00

HIRSIZ KİM..? 

   Hırsız benim, sensin, o dur, aslında kısaca biziz.. Herkes birbirine hırsız diyor. Siyasî partiler, STK lar, Yöneticiler, bürokratlar, vatandaşlar, kardeşler. Velhasıl herkes herkese göre hırsız.  Kimi devletin malını çalıyor. Kimi tartıdan ölçüden çalıyor. Kimi yetimin mazlumun hakkını çalıyor. Kimi çalışanının emeğini çalıyor. Kimi birilerinin eserini bilgisini buluşunu çalıyor. Çalıyor da  çalıyor.

   Şimdi gelelim kendimizle yüzleşmeye. Ben Mehmet Bilici olarak ne kadar dürüstüm. Çalıyor denen insanların gücü yetkisi bende olsa kendimi ne kadar koruyabilirim. Yada mevcut çarkın dişlileri arasında ne denli mukavemet gösterebilirim. Değerli okurlarım çok zor maalesef.  Benim gibi sizlerde bir çok kez tanık olmuşsunuzdur; birilerini hırsızlıkla itham edenlerin eline fırsat geçtiğinde diğerlerinden çok daha fazla hırsız olduğuna. Bu insanlar, bazen dini bütün kabul edilenlerden  de olabildiği gibi çok sosyalist vatanseverlerden de olabiliyor. Şu noktada herkesin elini başının arasına alıp düşünmesini istiyorum. Bekarın kârı boşaması gibi değil ama. Gerçekten ben ne kadar hırsızım diye kendi muhakemesini  yapmasını istiyorum. Az yada çok hepimizin hırsız olduğu kendimizce teyit edilecektir. Yıllar önce idareci olarak  görev yaptığım bir okulda sürekli dürüstlükten dem vuran iki farklı görüşten arkadaşım vergi iadesi zarflarına sahte ve üzerinde oynanmış faturalar teslim etmişlerdi.  Kendilerini çağırıp bak elinizde yetki olmadan bu hırsızlığı yapıyorsunuz. Yarın farklı mevkilere geldiğinizde daha fazlasını yaparsınız.  Hırsızlığın büyüğü küçüğü olmaz. Hep sizler başkalarını hırsızlıkla suçluyordunuz  ama kendinizi sorgulama ve yargılama cesareti gösteremiyordunuz.

   Evet kıymetli okurum teşhis tamam. HASTALIĞIN ADI HIRSIZLIK; TEDAVİSİ SAĞLAM KARAKTERLİ BIREYLER YETİŞTİRMEK... Ülkemizde parlamentonun bu konuyu meclis gündemine taşıması lazım. Orda evet arkadaşlar hepimiz şu veya bu şekilde hırsızız. Burada kimse kendini aklamasın. Çocuklarımıza doğumundan itibaren hırsızlığın yanlış bir şey  olduğunu her platformda anlatacağız.

Eğitim sistemimizi buna göre yeniden dizayn edeceğiz. Dini eğitim veren kurumları yeniden dizayn edeceğiz. Şimdi duyar gibi oluyorum hocam güzel diyorsun da bu seferberliği kim başlatacak.  Hangi kahraman bu kangren olmuş yaramıza neşter atma cesaretini gösterecek. Tabi rol model olmanın yolu, işe kendinden başlamaktır. Güzel, güvenli, dürüst,  emin nesiller ADALET gibi hepimize lazım.