Din Görevlileri Dikkat! Delilleriyle Üç Aylar ve Regaip Kandili Hurafesi (Uydurma Kandiller)

Üç Aylar ve Regaip Kandili Hurafesi

YAŞAM 26.02.2020 00:18:59 0
Din Görevlileri Dikkat! Delilleriyle Üç Aylar ve Regaip Kandili Hurafesi (Uydurma Kandiller)
Tarih: 01.01.0001 00:00

Bu videoda ne var?

00:35 Üç aylar İslam’da yoktur, konu hakkındaki rivayetler uydurmadır.
01:44 Kandil kutlamalarının ne zararı var ki?
03:55 Üç aylarda görülen meşhur bidatlar.
05:52 İslam’a hurafe sokmak ve halis din.
07:19 Diyanet ansiklopedisine göre kandiller uydurmadır.
08:23 Diyanet uyduma dediği kandilleri kendisi neden kutluyor?
08:42 Regaip kandili ahlaksız bir uydurmadır.
09:30 Bir insan rahmine nasıl düşer bunun kutlanacak neyi var?
11:17 Sahih hadis bulunmayan konular ve kandiller?
12:14 Kandile gecesi cennetten huri ve köşk satın almak (!)
13:01 Hadisçilerin çok önemli tespitleri.
15:44 Bir hocanın ibretlik suçu(!) unutamadım bir anım. İslam dini mevsimlik ibadet dini değildir. Bu dinde kandil kutlamak ya da #ÜçAylar ihya etmek gibi uygulamalar yoktur yoktur. Kandiller, Muhammed (as)'a iftira geceleridir. Uydurma hadisler, asılsız menkıbeler, hurafe inanışlar, Kur'an'a aykırı hikayeler, keramet masalları, Muhammed (as) ilahlaştırmalar bu gecelerde hep tavan yapar. Bu yüzden kandiller mübarek değildir, olamaz.

Regaip kandilinin gerekçesi, namazı, orucu ve kutlaması sonradan üretilmiş uydurmalardır. İşin garip tarafı "Diyanet Ansiklopedisi" bu kandile uydurma diyor, "Diyanet İşleri Başkanı" #regaibkandili mesajı yayımlıyor. Yazdıklarınızı söyleyemiyorsanız söylediklerinizi yazın... #regaibkandili:"Peygamberimizin ana rahmine düştüğü yani anne-babasının birlikte olduğu gece." -Allah'ın elçisi böyle bir şeyden bahsetmiş mi? -Bu geceyi kutlayın demiş mi? -Kur'an'da böyle bir şey var mı? Hayır... Kur'an'da ve hadislerde geçmeyen regaib hurafesinden vazgeçin. Hurafe takvimi şu şekildedir: • 25 Şubat Salı - Üç ayların başlangıcı • 27 Şubat Perşembe - Regaip Kandili • 21 Mart Cumartesi - Miraç Kandili • 7 Nisan Salı - Berat Kandili • 20 Ağustos Perşembe - Hicri Yılbaşı • 29 Ağustos Cumartesi - Aşure günü • 28 Ekim Çarşamba - Mevlid Kandili Kanalımızın temel amacı Allah’ın kitabı Kur’an’ın mesajının doğru anlaşılıp anlatılmasıdır.

Kur’an’ın anlaşılması karşısında en büyük engel hurafe ve şirk yayan cemaatler, tarikatlar ve diğer dini oluşumlardır. Videolarımızda hurafe/şirk içerikli organizasyonların eleştirisine, Kur’an’ın tevhit davetine, iç yozlaşmaya ve geleneksel din anlayışının Kur’an ile eleştirilmesine öncelik veriyoruz. Geleneksel dini yapıları eleştirmeyi önemsiyoruz.

Kur’an’da Allah’ın elçilerinin düştüğü yanlışlar anlatılır, işledikleri hatalara değinilir. Yer yer kendi ağızlarından da ifade ettirilir. Eleştiri yapmak, tenkid etmek doğru ile yanlışın tespiti açısından son derece önemlidir. Bu şekilde her alanda yanlış bilgilerden kendimizi ve başkalarını arındırmış oluruz. Eleştiride temel mantık bir olayı, düşünce yapısını ya da bir kişiyi incelerken onu elekten geçirip olgun ve sağlam yönlerini görebilmektir.