‘Zorunlu kıyafet’ velileri zorluyor

Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı okullarda tek tip kıyafet zorunluluğu kalkmasına rağmen, öğrenci formaları baş ağrıtmaya devam ediyor. Fahiş fiyatlara satılan kıyafetler sebebiyle mağdur olan veliler, ilgili mercilere başvurmaların

VAN 22.09.2021 19:27:26 0
‘Zorunlu kıyafet’ velileri zorluyor
Tarih: 01.01.0001 00:00

Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı okullarda tek tip kıyafet zorunluluğu kalkmasına rağmen, öğrenci formaları baş ağrıtmaya devam ediyor. Fahiş fiyatlara satılan kıyafetler sebebiyle mağdur olan veliler, ilgili mercilere başvurmalarına rağmen sonuç alamadıklarından yakınıyor.

Okullarda, okul aile birliği ve okul yönetimi tarafından belirlenen tek tip kıyafet zorunluluğu veliler ve öğrenciler için sorun olmaya devam ediyor. Özellikle Ankara, İstanbul ve İzmir gibi büyükşehirlerde okulların anlaşmalı yerlerden kalitesiz ve piyasaya göre pahalı kıyafetleri aldırması, ayrıca okul arması gibi zorunluluklar dayatılması velileri ve öğrencileri zor durumda bırakıyor. Veliler arasında alım gücü olmayanların yanı sıra kalitesinden dolayı almak istemeyenler de bulunuyor.

Piyasaya göre daha pahalı satılıyor

Örneğin Ankara’daki Dikmen Bölgesinde bir okul anlaştığı bir firmaya okulun armasını da bastırarak piyasaya göre pahalı bir fiyata üniforma satıyor. Okul müdür yardımcısı da okul girişinde öğrencilerin kıyafetlerini denetleyip çeşitli yaptırımlar uyguluyor. Velilerin konuyu yetkililere iletmesine rağmen bu uygulamanın devam ettiği bildiriliyor. Türkiye genelinde yaşanan bu sorunlar için Milli Eğitim Bakanlığı ve İl Milli Eğitim müdürlükleri tarafından bir genelgeyle okul yönetimlerinin uyarılması gerekiyor. Aynı sorunlar şikayetvar.com isimli internet sitesi üzerinden de yetkililere bildiriliyor.