Ziraat Odası’ndan ağaç budama etkinliği

Van Tuşba Ziraat Odası tarafından, çiftçilere yönelik olarak meyve ağacı budama ve aşılama etkinliği düzenlendi.

VAN 4.04.2018 11:17:55 0
Ziraat Odası’ndan ağaç budama etkinliği
Tarih: 01.01.0001 00:00
 

Meyve ağacı budama ve aşılama mevsiminin gelmesiyle birlikte Tuşba Ziraat Odası da harekete geçti.
Odada görevli uzman ekipler, merkez ilçelere bağlı mahalleleri dolaşarak, burada yaşayan çiftçilere meyve ağacı budama ve aşılama tekniği konusunda bilgiler verdi ve bu yönde pratik uygulamalar yaptı.

 

BUDAMA VE AŞILAMANIN ÖNEMİ 
Konu ile ilgili olarak açıklamalarda bulunan Tuşba Ziraat Odası Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Özgökçe, “Nitelikli meyve üretiminin en önemli fonksiyonlarından biri ağaç budama ve aşılamadır.   Ağaç budamada en önemli faktör de, budama zamanı ve budama tekniğidir. Çiftçilerimizin bunlara dikkat etmeleri gerekiyor” dedi. 

 

NELER YAPILDI?
Budama ve aşılama konusunda çiftçiyle birlikte gerçekleştirdikleri çalışmayı da anlatan Özgökçe, şu bilgileri verdi:
“İlimizde meyve üretimi son yıllarda gittikçe yaygınlaşmaktadır. Biz de oda olarak çiftçilerimizin bu yönde bir ihtiyaçlarının olduğunu düşünerek Tuşba İlçe Tarım Müdürlüğünden ağaç budama ve aşılama konusunda bir uzman kişi ve odamızın Tarım Danışmanlarının katılımıyla çiftçilerimize önce teorik bilgiler verdik, daha sonra da meyve bahçesinde uygulamalı olarak ağaç budama ve aşılama çalışması yaptık.”
 

EĞİTİMLER SÜRECEK
Bu yönlü etkinlik ve eğitimlerin süreceğini ifade eden Özgökçe, şunları kaydetti:
“Günümüzde bodur meyve üretiminin yaygınlaşması ile meyve dikim yöntemleri ve budama teknikleri de değişmektedir. Bu eğitimler sonucunda çiftçilerimiz daha kaliteli üretim yapabileceklerdir. Kaliteli meyve üretimi iyi bakım, beslemenin yanında doğru zaman ve yöntemle yapılan budama ve aşılama sonucunda oluşmaktadır. Bu amaçla odamız, ilimizde çiftçilerimize budama, aşılama ve meyve yetiştiriciliği konularında eğitim vermeye devam edecektir.” 
Haber: Mürsel Öner

Kaynak: (Prestij Haber Merkezi) - Prestij Haber Merkezi