Zincir marketleri denetleyenler doğalgaz ve elektrik şirketlerini neden denetlemiyor?

Türkiyeliler doğalgaz ve elektriğe yapılan zamlar hakkında bir açıklama bekliyor!

VAN 1.01.2022 15:12:08 0
Zincir marketleri denetleyenler doğalgaz ve elektrik şirketlerini neden denetlemiyor?
Tarih: 01.01.0001 00:00

Dolar yükselişe geçince zam yapanlar dolar indiği vakit fiyatlarını da hemen düşürecekler!” Bu cümleyi hükümet ve ittifak ortağına mensup birçok siyasi tarafından birden fazla kere duyduk…

Dolardaki artışın durması ve yaşanan düşüş herkesi bir miktar ümitlendirmişti ki yılsonunda doğalgaz ve elektriğe inanılmaz zamlar yapıldı! Yeni yılla birlikte elektrik fiyatlarına yüzde 50 ile yüzde 125 arası, doğalgaz fiyatlarına ise yüzde 25 zam yapıldı.

Zincir marketlere yönelik tehditler savuran zabıtalardan yüksek meblağlı cezalara kadar her şey yapıldı. İnsanların belini kıran doğalgaz ve elektrik zamları için ne  merakla bekliyoruz!

Yapılan zam hakkında yurt dışındaki gelişmelerle ilişkilendiren kısa bir izah yetmez kimse kusura bakmasın! Enerji Piyasası Düzenleme Kurumundan yapılan açıklama şöyle:  Dünya spot piyasalarında elektrik üretiminde kullanılan kömür fiyatlarında 5 kat, doğal gaz fiyatlarında ise 10 katlık artışlar olmuştur. Türkiye enerji sektörü de bu süreçte küresel düzeyde ortaya çıkan olağanüstü maliyet artışlarından etkilenmiştir.

Fiyat artışında sadece zincir marketleri sorumlu tutanlar bu marketlerin fiyatlarını aynı EPDK gibi izah ettiklerini biliyorlar mı? O halde popülist söylemlerle insanları manipüle ederek atılan adımlardan vazgeçilmelidir. Tutarsız işler var olan problemleri derinleştiriyor, öfke ve gerginliği artırıyor.

Yüzde 50 ve yüzde 25 oranında yapılan zam insafsızca atılmış bir adımdır! Bir zahmet zincir marketleri denetleyenler doğalgaz ve elektrik şirketlerini de denetlesinler!