'Zina haramdır! Suç sayılsın' kampanyası

Saadet Partisi Van Gençlik Kolları 'Zina Haramdır. Yeniden Suç Sayılsın' kampanyası başlattı. Türkiye Geneli il ve ilçelerde yapılan çalışmanın Van ayağı Pazar günü sanat sokağında gerçekleştirdi.

VAN 16.06.2014 10:03:18 0
Tarih: 01.01.0001 00:00

Saadet Partisi Van Gençlik Kolları “Zina Haramdır. Yeniden Suç Sayılsın” kampanyası başlattı. Kampanyanın Van ayağı Pazar günü sanat sokağında gerçekleştirdi.

 

 

Bir günde 7500 imzanın toplandığı kampanyada, Saadet Partisi Van Gençlik Kolları Başkanı Uğur Çelikel bir açıklama yaptı. Çelikel Van’da lise çağındaki gençlerin zina batağında olduğuna dikkat çekti.

 

 

“Van’ımızda artık lise çağlarındaki gençlerin zina batağına girdiğini görüyoruz”

“Rabbimizin kesin emirlerinden ve en büyük günahlardan biri olan zinanın ülkemizde ve ilimizde yaygınlaşması neslimizi, ahlakımızı ve geleceğimizi tehdit  etmektedir.” diyen Çelikel, sözlerini şöyle sürdürdü: “Van’ımızda artık lise çağlarındaki gençlerimizin zina batağına girmiş olduğunu üzülerek görmekteyiz. Özellikle bunu yapan gençlerimizin İslami hassasiyetten yoksun, aile hayatından uzak olduğu belirtmek isteriz. Oysa Rabbimiz “Zinaya da yaklaşmayın, çünkü o pek çirkindir ve kötü bir yoldur.” (İsra/32) buyurmaktadır. Ve yine başka bir ayette Rabbimiz “Zina eden erkek, zina eden veya müşrik olan bir kadından başkası ile evlenemez; zina eden bir kadınla da ancak zina eden veya müşrik olan erkek evlenebilir. Bu, müminlere haram kılınmıştır.”(Nur/3) buyurmaktadır.” dedi.

 

 

“Anne ve babalardan çocuklarının geleceği için hassasiyet göstermelerini istiyoruz”

Çelikel, açıklamasını şöyle sürdürdü: “Bizler Saadet Partisi Van Gençlik Kolları ve bu memleketin evlatları olarak bir günde 7500 adet imza topladık. İnşallah en kısa zamanda Genel Merkezimiz aracılığı ile bu imzaları meclise göndereceğiz. Umarım dikkate alacaklardır.  Bizler Anne ve Babaların çocuklarının geleceği için bu konuda hassasiyet göstermelerini temenni ediyoruz.  Ayrıca hükümetimize de ‘Zina haramdır! yeniden suç sayılsın” diye sesleniyoruz.’ şekline konuştu.