Zernaki’de kazı çalışması başladı

Van Müzesi Müdürü Erol Uslu, Erciş’te bulunan Zernaki Tepe Antik Kenti’nde kazı çalışmaları başlattıklarını söyledi.

VAN 9.10.2021 12:03:16 0
Zernaki’de kazı çalışması başladı
Tarih: 01.01.0001 00:00

Van'ın Erciş ilçesindeki Zernaki Tepe'de ızgara planlı tarihi kent kalıntısının hangi döneme ve medeniyetlere ait olduğunu ortaya çıkarmak için 4 Ekim günü kazı çalışması başlatıldı.

20 KİŞİLİK EKİP

Kazı çalışmalarının, Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın verdiği izin doğrultusunda başlatıldığı belirtildi.
Van Müzesi Müdürü Erol Uslu başkanlığında, Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi (Van YYÜ) Arkeoloji Bölüm Başkanı Prof. Dr. Rafet Çavuşoğlu’nun bilimsel danışmanlığında yürütülen kazı çalışmaları 20 kişilik bir ekiple sürdürülüyor.


1 AY SÜRECEK

Kazı çalışmalarıyla ilgili gazetemize bilgi veren Van Müzesi Müdürü ve Kazı Başkanı Erol Uslu, “4 Ekim’de başladık kazı çalışmalarına, yaklaşık 1 ay devam edecek” dedi.
Kazı için mevsimin uygun olduğunu ifade eden Uslu, “Mevsim tam zamanı, sıcak değil, güzel bir hava var” diye konuştu.

“GİRİŞ KAPISINI BULMAK İSTİYORUZ”

Başlattıkları kazı çalışmasıyla giriş kapısını bulmayı ve döneme ait gerçek bir kaynağa ulaşmayı hedeflediklerini belirten Uslu, şunları söyledi:
“Bu kazı çalışmasıyla Zernaki Tepe Antik Kenti’ndeki gizemli sır gerçekten çözülecektir. Beklentimiz, giriş kapısını bulup sağında ya da solunda bir Kent kitabesini ortaya çıkarmak ve literatüre gerçek bir bilgi kaydını yapmaktır.”

“DEVAM ETMEYİ PLANLIYORUZ”

Kazı çalışmalarını önümüzdeki senelerde de sürdürmeyi planladıklarını aktaran Uslu, “Bakanlığımız Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürlüğünden alınacak izinler ve destekler sayesinde kazı çalışmalarını önümüzdeki yıllarda da devam ettirmeyi planlıyoruz.” diye kaydetti. 
Özel Haber: Adil HARMANCI

Prestij Haber Merkezi