Zafer Tekman'dan 88 gündür haber alınamıyor VİDEO HABER

Hakkâri'de dindar kimliklerinden dolayı PKK/HDP'li öğrenciler tarafından PKK'ye teslim edildiği iddia edilen 2 üniversite öğrencisinden İdris Doğan serbest bırakılırken, diğer öğrenci Zafer Tekman'dan 88 gündür haber alınamıyor.

VAN 22.08.2015 17:17:57 0
Zafer Tekman
Tarih: 01.01.0001 00:00
Tartıştıkları CODER'li öğrenciler tarafından PKK'ye teslim edilen 2 üniversite öğrencisinden biri olan Zafer Tekman'ın PKK tarafından alıkonulmasının üzerinden 88 gün geçtiğini belirten ailesi, çocuklarının serbest bırakılmasını istediklerini belirterek, geçen hafta kaçırıldıktan sonra serbest bırakılan İdris Doğan'ı bilgi almak için ziyaret ettiklerini söyledi.

Hakkâri'de (Colemérg)  PKK/HDP'li öğrencilerle girdikleri sözlü bir tartışma sonrası dindar oldukları gerekçesiyle tehdit edildikleri ve ardından kaçırıldıkları gündeme gelen 2 üniversite öğrencisinden biri olan Zafer Tekman'dan (20) 88 gündür haber alınamazken, Tekman ile beraber kaçırılan İdris Doğan yaklaşık olarak 2 hafta önce serbest bırakılmış ve evine dönmüştü.

Konuyla ilgili olarak İlke Haber Ajansına (İLKHA) konuşan Zafer Tekman'ın ağabeyi, Mehmet Tekman, Zafer ile birlikte kaçırılan ve geçtiğimiz günlerde serbest bırakılan İdris Doğan (20) ile görüştüklerini ifade ederek, Zafer'in serbest bırakılmamasına bir anlam veremediklerini ifade etti.

İdris Doğan ve ailesiyle görüşmek üzere Diyarbakır'a gittiğini anlatan ağabey Mehmet Tekman, İdris Doğan'ın bu konuda kendileri ile konuşmak istemediğini ancak Zaferle aynı yerde farklı hücrelerde tutulduklarını söylediğini belirtti.

Kardeşinin hiçbir suçunun olmadığını belirten Mehmet Tekman, kardeşinin bir an önce serbest bırakılmasını istediklerini söyledi.

“Zaferle aynı yerde farklı hücrelerde tutuluyorduk”

Kardeşi Zafer ile beraber kaçırılan İdris Doğan'la görüştüklerini, ancak İdris'in kendileri ile fazla konuşmak istemediğini belirten Mehmet Tekman, “Sadece ‘Zaferle aynı yerde ancak farklı hücrelerde tutuluyorduk' dedi. Zaferle görüşmelerine izin verilmediğini de belirtti. Onun dışında konuşmak istemedi. Bizler, sizin vasıtanızla tekrar söylüyoruz; Zafer'in de, İdris'in de hiçbir suçu yoktur. İdris Doğan'ı bıraktıkları gibi benim kardeşimi de serbest bırakmalarını istiyoruz. Çünkü ikisinin de tek suçu dindar bir kimliğe sahip olmalarıydı.” diye konuştu.

27 Mayıs'ta kaçırılmışlardı…

Hakkâri Üniversitesi İngiliz Dili ve Edebiyatı 1'inci sınıf öğrencisi İdris Doğan (20) ve Zafer Tekman'ın (20) 27 Mayıs 2015 tarihinde PKK/HDP'liler tarafından kaçırılmış, kaçırılan öğrencilerden İdris Doğan Ağustos ayı başlarında serbest bırakılırken, Zafer Tekman ise alıkonulmaya devam ediliyor.

Çocuklarının hayatlarından endişe ettiklerini belirten Tekman ailesi, yetkililerden bir an önce görevlerini yapmalarını ve çocuklarını kurtarmalarını istiyor. HDP/PKK'ye de seslenen aile çocuklarının hiçbir suçunun olmadığını ve bir an önce serbest bırakılmasını istiyor.