YYÜ`den Diş Hekimleri Günü Etkinliği

Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) Diş Hekimliği Fakültesi ve YYÜ Vakfı tarafından 'Diş Hekimleri Günü' nedeni ile taşımalı olarak eğitim gören çocuklar diş sağlığı konusunda bilgilendirilip çeşitli hediyeler verildi.

VAN 28.11.2012 11:26:57 0
YYÜ`den Diş Hekimleri Günü Etkinliği
Tarih: 01.01.0001 00:00
YYÜ Diş Hekimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Gürcan Eskitaşçıoğlu, beraberindeki diş hekimleri ile birlikte TEGV Van Feyyaz Toker Eğitim Parkı`nı ziyaret etti. Burada Van Feyyaz Toker Eğitim Parkı sorumlusu Rezzan Bayram`dan çeşitli bilgiler aldıktan sonra çocuklarla bir araya gelen Prof. Dr. Eskitaşçıoğlu ve beraberindekiler, slayt gösterisi eşliğinde diş sağlığı hakkında çeşitli bilgiler verdi.


Yapılan bilgilendirme ve çocuklara çeşitli hediyelerin de verilmesinin ardından bir açıklama yapan Prof. Dr. Eskitaşçıoğlu, "Biz de fakülteler olarak eğitim, araştırma ve tedavi hizmetleri görevimiz içerisinde bu haftada bulunduğumuz bölgedeki çocuklarımızı ve halkımızı ağzı diş sağlığı konusunda eğitmeye çalışıyoruz. Tabi bu bir haftayla olacak bir iş değil. Geçen sene bu zamanlar Diş Hekimleri Günü`nü çadırda kutlamak zorunda kalmıştık. Bugün çok güzel bir tesiste, depremden uzak, neşe içerisinde kutluyoruz. İnşallah bundan sonra da neşeli, güzel mekânlarda, güzel kuruluşlarla beraber kutlarız" dedi.

Yüzüncü Yıl Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi`ni kurmadaki ilk amaçlarının bölgede tedavi hizmetlerindeki eksiklikleri çok acil bir şekilde gidermek olduğunu da ifade eden Prof. Dr. Eskitaşçıoğlu, "Bunu başardığımıza da inanıyoruz" dedi. (Mahmut Aytekin-İLKHA)