YYÜ`de yeni kütüphane birimi

Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ), depremden sonra yıkılan kütüphane binası nedeniyle kitap ihtiyacını gidermek için İlahiyat Fakültesi bünyesinde bir kütüphane birimi açtı.

VAN 2.04.2013 11:12:31 0
YYÜ`de yeni kütüphane birimi
Tarih: 01.01.0001 00:00
Açılışa, YYÜ Rektörü Prof. Dr. Peyami Battal, İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Abdulbaki Güneş, İl Müftüsü Nimetullah Arvas, öğretim görevlileri ve öğrenciler katıldı.

 

Açılış öncesi bir konuşma gerçekleştiren Rektör Battal, açılan kütüphane biriminin son teknolojiye sahip olduğunu belirtti. Depremden sonra yıktırılan kütüphane binasını yerine yeni bir kütüphanenin yapılmasının zor olduğunu belirten Rektör Battal, " Biz şu anda yeni kütüphanemizin projesini bitirdik. İnşallah kütüphanemiz bittiğinde belki de Avrupa düzeyinde ödül alacak bir kütüphane tasarlandı. Şu an ihale aşamasında. En kısa zamanda ihaleye çıkaracağız ve temelini de atacağız. Ancak öğrencilerimiz kütüphane taleplerini çözmek için İlahiyat Fakültesi şubesi ile beraber bir de Tıp Fakültesinde bir yer ayarladık. Bu ikisinde öğrencilerimize hizmete vermeye devam edeceğiz." dedi.

 

İl Müftüsü Nimetullah Arvas ve İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Abdulbaki Güneş`in yaptığı kısa konuşmaların ardından yeni kütüphane birimi öğrencilerin hizmetine sunuldu. (Fırat Arslan-İLKHA)