YYÜ’de proje alan çalışması...

Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Ziraat Fakültesi Peyzaj Mimarlığı Bölümü öğretim üyelerinden Yrd. Doç. Dr. Emel Baylan’ın yürütücülüğünü yaptığı, “Peyzaj Hizmetlerinin Sosyo-Kültürel Değerlendirmesinin Peyzaj Planlamadaki R

VAN 17.05.2016 18:17:44 0
YYÜ’de proje alan çalışması...
Tarih: 01.01.0001 00:00
   Mali olarak TUBİTAK tarafından desteklenen ve Van Valiliği, Orman ve Su İşleri Bakanlığı 14. Bölge Müdürlüğü Doğa Koruma ve Sulak Alanlar Van Şube Müdürlüğü ve Muradiye İlçe Tarım Müdürlüğü ile koordinasyon halinde yürütülen “Peyzaj Hizmetlerinin Sosyo-Kültürel Değerlendirmesinin Peyzaj Planlamadaki Rolü: Bendimahi Deltası (Van Gölü Havzası) Örneği” isimli projenin, 2016 yılı alan çalışmaları Muradiye ilçesinde başladı. Bendimahi Havzası’nda yer alan doğal kaynakların, yöre halkının yaşamına kültürel açıdan sağladığı yararların tespit edilmesinin amaçlandığı çalışma; Bendimahi Havzası’nın kültürel ekosistem hizmetleri konusunda, yerel önceliklerin ve geleceğe dair beklentilerin belirlenmesini sağlayacak bu çalışmaların sonuçları, gelecekte yapılması planlanan Bendimahi Deltası Yönetim Planlama sürecine katkı sağlayacak.

      Projede alanda yaşayanlarla yapılan görüşmeler ve anket çalışmaları ile alanın bugünü ve geleceği ile ilgili yöre halkının görüşlerinin, alanın yönetim planlaması sürecine dahil edilmesinin ilk adımları atılıyor. 2015 sonbahar aylarında başlayan alan çalışmaları kapsamında Muradiye ilçe merkezi ve köylerde, başta yerel halk olmak üzere belediye, kaymakamlık, resmi kurumların ilçe müdürlükleri, eğitim kurumları ve çeşitli vakıf ve derneklerin temsilcileri ile anket çalışması yapıldığı belirtildi.
     Bu yılın yaz aylarında da devam edecek anket çalışmalarının ve söz konusu projenin sonuçlarnın, sonbahar aylarında yapılması planlanan proje sonuç toplantısında ilgililerle paylaşılacağı kaydedildi.