YYÜ'de hobi bahçesi ilgi görüyor.VİDEO İZLE

Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi yerleşkesinde oluşturulan hobi bahçesi üniversite personelinin hizmetine sunuldu.

VAN 11.06.2014 23:30:37 0
YYÜ
Tarih: 01.01.0001 00:00
Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi’nde oluşturulan hobi bahçesi ile ilgili bilgi veren YYÜ Rektörü Prof. Dr. Peyami Battal, hobi bahçesinin sosyal etkileşim açısından çok yararlı olacağını söyledi.

Yüzüncü Yıl Üniversitesi yerleşkesi içerisinde kurdukları hobi bahçesinin büyük ilgi gördüğünü söyleyen Battal, YYÜ personelinin istedikleri sebzeyi hobi bahçesine ektiğini belirtti.

“Hobi bahçesinde çok değişik ürünler hasat ediliyor”

Hobi bahçesini yaklaşık 2 yıldan bu yana etkin bir şekilde kullandıklarını belirten Battal, “Geçtiğimiz yıl sayı çok azdı ama bu yıl 120’nin üzerinde talep oldu ve hepsine de belli alanlarda yer verdik. İstedikleri sebzeyi buraya eke biliyorlar. Sosyal bir etkileşim açısından çok yararlı olacağını gördük. Hafta sonralı buralar cıvıl cıvıl oluyor. Çocuklarda dâhil herkes buraya geliyor. Buraya gelen hemen hemen herkes bir tanede çardak yapmışlar. Buranın en iyi tarafı ülkenin her tarafından öğretim elemanlarımız ve idari personelimiz olduğu için hepsi burada ayrı bir tecrübeyi yansıtıyor ve birbirlerinden o tecrübeleri alıp hobi bahçelerini oluşturuyorlar. Çok değişik ürünler hasat ediyorlar. Bu yıl festival halinde bir yarışma düzenleyeceğiz. O festivalde hem çardak yapısı açısından, bahçe düzeni açısından ve yetiştirdiği ürünün verimi açısından bir yarışma düzenleyeceğiz.” İfadelerini kullandı. (Hacı Yılmaz)