YYÜ’de Hayvan Hastanesi için start verildi

Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Veterinerlik Fakültesi’ne bağlı olarak hizmet verecek olan Hayvan Hastanesi’nin temeli atıldı.

VAN 16.10.2021 18:54:19 0
YYÜ’de Hayvan Hastanesi için start verildi
Tarih: 01.01.0001 00:00

Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Veterinerlik Fakültesi’ne bağlı olarak hizmet verecek olan Hayvan Hastanesi’nin temeli atıldı. Temel atma törenine Van Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mehmet Emin Bilmez, AK Parti Van Milletvekilleri Abdulahat Arvas ve Osman Nuri Gülaçar, Van İl Emniyet Müdürü Atanur Aydın ve kurum amirleri katıldı.

Törende konuşan Van Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mehmet Emin Bilmez; ‘Bugün güzel bir etkinlik için burada bulunmaktayız. Bölgemizin üniversitesi konumunda olan Yüzüncü Yıl Üniversitesi’nde bir hayvan hastanesinin yokluğu, Veterinerlik Fakültesi’nin içinde bulunduğu bina itibariyle Yüzüncü Yıl Üniversitesi’ne yakışmıyordu çünkü Türkiye’de küçükbaş hayvan varlığı en fazla olan il bölgesiyle beraber Van ili ve bölgesi. Akademik kadrosu çok zengin olan bu fakültemizin yakışan bir binaya kavuşuyor olması çok güzel ve iyi bir haber. Bu tesisi Yüzüncü Yıl Üniversitesi’ne ve bölgemize kazandıran herkese teşekkür ediyorum.’

AK Parti Van Milletvekili Abdulahat Arvas da; ‘Kırk yıldır bu bölgede ciddi bir şekilde, gerek eğitimde, gerek akademik kadrolarında gerekse de Türkiye’nin birçok üniversitelerinde Rektör yetiştiren Yüzüncü Yıl Üniversitesi’nde eşref-i mahlukat olan insanla ilgili bütün çalışmalar yapılıyor. Gerek sağlık alanında, gerek eğitim alanında, gerek yaşamsal alanlarda AK Parti’nin yirmi yıllık iktidarı döneminde çok güzel hizmetler olduğuna hepimiz şahitlik edebiliriz. İnsanlığa emanet olan hayvanlarla ilgili ve hayvanları da ihmal etmeyen bir anlayış, canlı varlıkların, ekosistemin bütün yaratıklarının hepsinin insanlara emanet edildiği, insanın sorumluluğunun altında olduğu şuuruyla Veterinerlik Fakültesi’nin hayvan hastanesinin temel atma töreni Van için ve bölge için çok önemli bir yatırım olduğunun da altını çizmek istiyorum.’ diye konuştu.

AK Parti Van Milletvekili Osman Nuri Gülaçar; ‘Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi sadece Van’ımıza değil, bölgemize hitap eden, hinterlandı geniş bir üniversite ve bu üniversitede Allah’a hamdolsun, kuruluşundan bu güne çok kıymetli hizmetler gören rektörlerimiz ve şu anda da mevcut olan Hamdullah Şevli hocamızın art arda gerçekleştirmiş olduğu bu temel atma törenleri, Van’ımız adına, üniversitemiz adına üniversitemizin çok daha güzel işlemesi adına değerli bir hizmettir.’ dedi.

Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Rektörü Hamdullah Şevli ise; ‘Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Geliştirme Daire Başkanlığımızın bütçe onayıyla Veteriner Fakültesi Hayvan Hastanesi inşaatının temel atma törenini gerçekleştirmenin mutluluğunu paylaşıyoruz. Mutluluğumuza ortak olduğunuz için, temel atma törenimize teşriflerinizden dolayı hepinize teşekkür ediyorum. Yapmış olduğumuz ‘Master Plan’ doğrultusunda üniversitemizin hem kapasitesini genişletme hem de mevcut fakültelerimizin ve yeni kurulacak fakültelerimizin gelişme alanlarını 30 yıllık bir Master Plan çerçevesinde hazırladık.’

Konuşmalardan sonra tören alanında kurulan temsili butonlara basılarak temel atma törenine start verildi.

Kaynak : Vangölü TV