YYÜ’de “Bölgesel Kalkınmada Yerel Aktörler” paneli

Van Yüzüncü Yıl Üniversitesinde düzenlenen 'I. Van Kariyer ve İstihdam Fuarı' kapsamında “Bölgesel Kalkınmada Yerel Aktörler” paneli yapıldı.

VAN 17.03.2017 21:46:09 0
YYÜ’de “Bölgesel Kalkınmada Yerel Aktörler” paneli
Tarih: 01.01.0001 00:00
 YYÜ Cengiz Andiç Kültür Merkezi'nde yapılan panele YYÜ Rektörü Prof. Dr. Peyami Battal, Tuşba Belediye Başkanı Fevzi Özgökçe, Gevaş Belediye Başkanı Sinan Hakan, Van TSO Başkanı Necdet Takva, MÜSİAD Van Şube Başkanı Abdullah Aras, DAKA Genel Sekreteri Dr. Emin Yaşar Demirci konuşmacı olarak katıldı. Doç. Dr. Fuat Tanhan’ın moderatörlüğünü yaptığı panelde konuşan YYÜ Rektörü Prof. Dr. Peyami Battal, “Üniversitenin Yerel Kalkınmadaki Öncü Rolleri” başlıklı bir sunum yaptı. Van’ın kalkınmasında üniversitenin rolüne değinen Rektör Battal, YYÜ’nün Van’ın gelişmesi için yaptığı çalışmaları anlattı.


       Van TSO Başkanı Necdet Takva Necdet Takva “Yerel Bir Aktör Olarak Meslek Odaların Kalkınmadaki Yeri” başlıklı bir sunum yaparken, Tuşba Belediye Başkanı Doç. Dr. Fevzi Özgökçe “Yerel Yönetimler ve Yerel Kalkınma” konusunda bilgiler verdi.


      Özgökçe’den sonra Gevaş Belediye Başkanı Sinan Hakan “Yerel Ekonominin Dinamikleri”, DAKA Genel Sekreteri Dr. Emin Yaşar Demirci “Yerel Kalkınmada Ajanslarının Yeri ve Rolü” sunumlarıyla katılımcıları bilgilendirirken, MÜSİAD Van Şube Başkanı Abdullah Aras da bir sunum yaptı.Sunumların ardından soru cevap bölümüyle devam eden panel yaklaşık 2 saat sürdü.