Yyü'de 30 Bin Çam Fidan Toprakla Buluştu

Yüzüncü Yıl Üniversitesi'nin (YYÜ) kuruluşunun 30.yıldönümü etkinlikleri kapsamında, Orman ve Su İşleri Bakanlığı desteği ile Radyo Evi Derneği (RADEV) öncülüğünde hazırlanan 'Çam Bebek' projesi hayata geçirildi.

VAN 10.12.2012 16:07:14 0
Yyü
Tarih: 01.01.0001 00:00

Yüzüncü Yıl Üniversitesi'nin (YYÜ) kuruluşunun 30. yıldönümü etkinlikleri kapsamında, Orman ve Su İşleri Bakanlığı desteği ile Radyo Evi Derneği (RADEV) öncülüğünde hazırlanan 'Çam Bebek' projesi hayata geçirildi. Projesi kapsamında, Van'da 30 bin çam fidanı toprakla buluştu.

Yüzüncü Yıl Üniversitesi'nin 30. kuruluş yıldönümü etkinlikleri çerçevesinde çeşitli etkinlikler düzenleniyor. Önceki akşam Prof. Dr. Cengiz Andiç Kültür Merkezi'nde bir tanıtım konseri düzenlendi. Bugün de Orman ve Su İşleri Bakanlığı desteği ile Radyo Evi Derneği (RADEV) öncülüğünde hazırlanan 'Çam Bebek' projesi hayata geçirildi. Proje çerçevesinde düzenlenen tören ile öğrenciler, akademisyenler ve davetliler, üniversite yerleşkesinde ve Erciş ilçesinde belirlenen alanlara 30 bin çam fidanı dikti.

Törende konuşma yapan RADEV Genel Başkanı Yusuf Erbaş, radyocuların ülke adına faydalı işler yapmak için çaba harcadığını belirterek, "Radyocular sadece şarkı çalan insanlar değil. Amacımız, bu proje ile çocuklara, gençlerimize ve ailelere ağaç sevgisini aşılamak. Bunu da 24 saat mikrofon başında duran üyelerimiz ile birlikte gündemde tutmak istiyoruz. 'Bir Bebeğim Olsun, Ülkeme Can Olsun' sloganıyla başlattığımız projenin İstanbul, Ankara ve Afyonkarahisar'dan sonra Van'da hayata geçirdik. Aynı projeyi farklı illerde de uygulayacağız." şeklinde konuştu.

Üniversitenin 30. yıldönümü etkinlikleri kapsamında böyle önemli bir organizasyon yaptıkları için mutlu olduğunu söyleyen YYÜ Rektörü Prof. Dr. Peyami Battal, yerleşkenin ağaçlandırılmasında toprağın yapısı nedeniyle güçlük çektiklerini kaydetti. Üniversite arazisinin büyüklüğünden dolayı da içindeki ağaçların görülemediğine işaret eden Battal, gelecek yıldan itibaren peyzaj çalışmaları için daha fazla bütçe ayıracaklarını ifade etti.