YYÜ ve Urumiye Üniversitesi arasında işbirliği…

Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) ile İran Urumiye Üniversitesi arasında işbirliği protokolü düzenlenen törenle imzalandı.

VAN 5.01.2018 16:46:02 0
YYÜ ve Urumiye Üniversitesi arasında işbirliği…
Tarih: 01.01.0001 00:00
 YYÜ Senato salonunda Rektör Prof. Dr. Peyami Battal başkanlığında bir araya gelen iki üniversite heyeti  üniversiteler arası  iş birliği protokolü imzaladı.

    YYÜ Rektörü Prof. Dr. Peyami Battal İran  Urumiye Üniversitesi ile karşılıklı işbirliği anlaşması yapmaktan dolayı mutlu olduklarını belirterek, “İki büyük ülke arasında ilişkilerde üniversitelerin etkisi çok büyüktür. Yapılacak olan işbirliği protokolleri   ülkelerinde bu ilişkilerin daha sağlıklı yürümesine yol açacaktır. Dolayısıyla biz yaklaşık 7 yıl önce Urumiye üniversitesi ile işbirliği protokolleri ile başlatmış olduğumuz bu ilişkilerimizi arttırarak devam ettirdik, ama bize göre asla yeterli değil.  Bunları daha aktif ve etkin hale getirmek lazım. Kardeşlik hukuku içerisinde iki üniversite öğretim elemanları  birbirleriyle yakınlık kurması gerekmektedir. Ve ortak projeler yapmaları gerekiyor.  İnşallah bugün üç temel konunun icraata geçirilmesini sağlamış olacağız. Komisyonlar kurup tarihleri belirleyip süreci başlatmış olacağız. Bu protokklerin hayırlara vesile olmasını diliyorum” dedi. 
    Urumiye Üniversitesi Rektörü Rahim Hobbenaghi ise, “Öncelikle misafirperverlik ve konukseverliğinizden dolayı teşekkür ederim.  Yapılacak olan protokoller ile bilimsel alanda olan ilişkilerimiz siyasi anlamda da  ilişkilerimizi etkileyecektir. Yabancı ülkeler arasında ilk olarak Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi ile böyle bir anlaşma yapıyoruz. Yapılacak olan işbirliği ikili ilişkilerimizi daha güçlü kılacaktır” ifadelerini kullandı.

    İmza töreninin ardından Rektör Battal heyet ile deney hayvanları merkezi ve merkezi labaratuar'da incelemeler yapıldı.