YYÜ Van MYO'da 'Okuma saati' etkinliği

Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) Van Meslek Yüksekokulu'nda (MYO) kitap okumaya ilgi çekmek amacıyla 'Okuma saati' etkinliği düzenlendi.

VAN 20.03.2015 19:15:31 0
YYÜ Van MYO
Tarih: 01.01.0001 00:00
Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) Van Meslek Yüksekokulu’nda (MYO her hafta Çarşamba günlerinde düzenlenen etkinlik ile, okuma oranı düşük olan ülkemizde okumanın önemine dikkat çekmek ve üniversite öğrencilerini okumaya teşvik etmenin amaçlandığı belirtildi.

Bu hafta üçüncüsü düzenlenen okuma saati etkinliği ile ilgili açıklama yapan Van MYO Müdürü Doç. Dr. Hasan Çiçek, ”İstatistiklere göre Türkiye’de günde ortalama 6 saat televizyon izlenirken, yılda sadece 6 saat kitap okunduğu belirtiliyor. Bu oran çok düşük.” dedi.

Öğrencilerin de bu istatistiğe dahil olduğunu kaydeden Doç. Dr. Çiçek, “Amacımız öğrencilerimizin kitap okuma alışkanlığını geliştirmektir. Etkinliğimizin  üçüncü haftasında öğrenci ve akademisyenlerimizden yoğun bir ilgi gördüğüne  şahit olduk. Öğrencimiz haftada bir 1 saat burada kalıyor, ama okuduğu kitabı alıp, diğer hafta bitirerek getiriyor. Bu da bir sirkülasyon sağlıyor ve bizi amacımıza yaklaştırıyor. Kitap insan medeniyetinin en büyük kültürel varlığıdır. Kitap okumayan toplumların durumu belli. Sağlıklı düşünen bir toplum istiyorsak, mutlaka okumalıyız. Okumanın sağlık açısından da önemli olduğu söyleniyor. Mesela çocukluğunda ve gençliğinde kitap okuyanların, yaşlılıklarında alzheimer olma ihtimalinin düşük olduğu belirtiliyor. Umarım bu etkinliğimiz amacına ulaşır. Biz Van MYO olarak seminer, konferans ve kurslar düzenliyoruz. Bundan sonra da öğrencilerimize ve personelimize yönelik etkinliklerimiz devam edecek” şeklinde konuştu.

Öte yandan Çarşamba günleri Van MYO A Blok’ta bulunan kütüphanede yapılan okuma etkinliğinin devam edeceği öğrenildi.