YYÜ TIP FAKÜLTESİ’NDE UYGULAMALI SINAV DÖNEMİ

Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) Tıp Fakültesi’nde Nesnel Yapılandırılmış Klinik Sınav (OSCE) Salonu, törenle hizmete açıldı.

VAN 19.11.2015 16:55:48 0
YYÜ TIP FAKÜLTESİ’NDE UYGULAMALI SINAV DÖNEMİ
Tarih: 01.01.0001 00:00
Açılış öncesinde bir açıklamada bulunan YYÜ Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Tuncer, OSCE Salonu’nun tıp öğrencilerinin doktorluktan önce son aşaması olan deneyimlerini, tecrübelerini hasta olmayan kişiler üzerinde göstereceği sınav salonları olduğunu belirtti. Tuncer, “Öğrencilerimiz, gerçek hastaya elini değdirmeden önce, bu salonlarda sınava tabi tutulacaklar ve sınav sonrası başarılı olan öğrencilerin, hastayla muayenesini başlatmış olacağız. Bu yönüyle buradan mezun olan öğrencilerimizin hastalara en iyi şekilde yaklaşıp, tedavi etmesini sağlayacağımızı garanti ettiğimizi düşünüyoruz” dedi.
YYÜ Rektörü Prof. Dr. Peyami Battal ise, 1982 yılında kurulan üniversitenin belli bir aşamanın üzerine geldiğine inandıklarını belirterek, “Biz, birimlerimizde akreditasyon sürecini başlattık. Bu sürecin bir çıktısını bugün burada göreceğiz. Tıp fakültemiz, bunu çok hızlı bir şekilde götürüyor. Tıp fakültemizin öncülüğünde 5 farklı birimimizde de akreditasyon çalışmalarını başlattık. Dolayısıyla artık üniversitemizdeki her birimizle, uluslar arası ve ulusal düzeyde belli bir standart üzerine çıkmayı hedefliyoruz. Şu anda açacağımız salon, Türkiye’de iki üç yerde mevcut. Öğrencilerimiz artık bundan sonra belli bir düzeyin üzerinde eğitim alarak mezun olmuş olacaklardır. Ben bu kapsamda buranın açılmasında emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.
Van Valisi İbrahim Taşyapan da, yapılan bütün çalışmaların doktorların daha iyi yetişmesi ve insanlara daha iyi hizmet vermesi olduğunu vurgulayarak, “Üniversitemiz, günün koşullarında, çağdaş tekniklerle öğrencileri daha iyi yetiştirmeye yönelik bilimsel çalışmalar sonucu tespit edilmiş olan metotları uygulamaya geçti. Önemli bir aşama. Bunun çıktıları toplumumuza, hastanelerimize ve hastalarımıza yansıyacak. Tıp fakültemize, öğrencilerimizi ve akademisyen hocalarımıza hayırlı olsun” şeklinde konuştu.
Açılış kurdelesinin kesiminin ardından protokol, sınav ve bekleme salonlarını gezerek bilgi aldı. Daha sonra gözlem odasına geçen Vali Taşyapan ve katılımcılar, kamera sistemi ile öğrencilerin hasta ile görüşmelerini izledi.
Program, daha sonra başarılı profesör ve doçentlere sertifika verilmesi ile sona erdi.