YYÜ Rektörlüğü’nden ‘istifa’ açıklaması

Bazı basın yayın organlarında “YYÜ’de istifa şoku” başlığı ile yayınlanan haberler üzerine Yüzüncü Yıl Üniversitesi Rektörlüğü’nden bir açıklama yapıldı.

VAN 25.07.2015 13:06:53 0
 YYÜ Rektörlüğü’nden ‘istifa’ açıklaması
Tarih: 01.01.0001 00:00
 

Yapılan yazılı açıklamada, üniversiteden ayrılan bazı öğretim üyelerinin gidişiyle ilgili yapılan haberlere atılan başlığın olayın farklı anlaşılmasına sebebiyet verdiği belirtilerek, “Her üniversitede olduğu gibi YYÜ’de de zaman zaman öğretim üyeleri başka illerdeki üniversitelere rutin olarak gitmektedirler. Bu gidişler de ya muvafakat ya da istifa etmek suretiyle olmaktadır. Öğretim üyeleri 2547 sayılı kanunun verdiği haklar doğrultusunda gitmektedirler. Üniversitemizde de 4 öğretim üyesinden 1’i emekliye ayrılmış diğer 3’ü ise özel ve resmi kurumlarda çalışmak üzere ayrılmışlardır.” denildi.

“Öğretim üyelerimizin ayrılma gerekçeleri tamamen ailevi ve şahsi tercih”

Bu öğretim üyelerinin ayrılma gerekçelerinin tamamen ailevi ve şahsi tercihlerden kaynaklandığı ifade edilen açıklamada, üniversiteden kaynaklanan bir durum olmadığı ifade edilerek, “Bu öğretim üyelerimizin ayrılması hastanemizdeki işleri hiçbir şekilde aksatmayacaktır. Ayrılanlardan daha fazla sayıda öğretim üyesi almaktayız. Öğretim üyelerimizin tamamen ailevi nedenler ve şahsi tercihlerden dolayı ayrılmalarına rağmen bu tarz haberlerin yayımlanması bizi üzmüştür. Deprem öncesinde 520 olan öğretim üyesi sayımızın yaklaşık 150’si gitmesine rağmen bugün itibariyle öğretim üyesi sayısı 800’e varmıştır.” ifadelerine yer verildi.

Tıp Fakültesi’nde deprem öncesinde öğretim üyesi sayılarının 150 iken ve 40 öğretim üyesi gitmesine rağmen şu an mevcut öğretim üye sayılarının 160’ı geçtiği dile getirilen açıklamanın son kısmında ise şu bilgilere yer verildi: “Üniversitemiz bir yönüyle de diğer üniversitelere öğretim üyesi yetiştiren bir enstitü konumundadır. Üniversitemiz artık Van’a bölgemize, ülkemize ve dünyaya önemli düzeyde bilim üretebilecek güçlü bir kadroya sahip olup bu kadrosunu her geçen gün güçlendirerek ülkemizde ve dünyada hatırı sayılır üniversiteler arasına girme yolunda emin adımlarla ilerlemektedir. Şu anda üniversitemizde gerek öğretim üyesi sayısı gerekse tıbbi donanım ve teçhizat anlamında hiçbir problem bulunmamaktadır. Üniversitemiz sadece Van’a değil bölge illerine de bu öğretim üyesi kadrosu ve modern cihazlarıyla hizmet vermeye devam edecektir. Giden öğretim üyelerimize de başarılar dileriz.”  (İLKHA)