YYÜ öğrencilerinden panel

Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) Edebiyat Fakültesi tarafından başlatılan panel dizisi programı devam ediyor.

VAN 22.03.2017 16:46:12 0
YYÜ öğrencilerinden panel
Tarih: 01.01.0001 00:00
    YYÜ Edebiyat Fakültesi tarafından organize edilen paneller dizisinin beşincisi; önemli yazarlar ve eserlerinin ele alındığı bir program ile devam etti. Prof. Dr. Nihat Bayşu Konferans Salonunda gerçekleşen panele Rektör Prof. Dr. Peyami Battal, Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Zeki Taştan, Van TSO Başkanı Necdet Takva, İngiliz Dili ve Edebiyatı Bölümü akademisyenleri ve öğrenciler katıldı. Burada konuşan Prof. Dr. Peyami Battal, paneller dizisinin geldiği noktaya değinerek, “Ben bu paneller dizisini iki yönüyle takdir ediyor ve önemsiyorum. Birincisi işin kültür boyutu. Kültürlü toplum, bilinçli toplumdur. Bunun bir şeye daha katkısı var. Gençlerimiz bu süreçte kendi içerisinde özgüvenlerini geliştiriyorlar. Bu paneller bu yönüyle de önemli. Gençlerimiz adeta bir öğretim üyesi gibi iddialı sunumlar yapıyorlar. Hem bizim bilgilenmemize katkı sunuyorlar hem de kendilerine ciddi katkıları oluyor. Bu noktada bölüm başkanlarımızı ve öğrencilerimizi tebrik ediyorum” diye konuştu.


       Van TSO Başkanı Necdet Takva ise, edebiyatın önemine değinerek, “Böyle önemli bir panelde konuşmak aslında bize düşmez. Ama burası bizim üniversitemiz ve bu çocuklar bizim çocuklarımız. Sanat ve edebiyat önemli bir meseledir. Bu en az ekonomi ve ticaret kadar önemli bir alandır" dedi.


        Konuşmaların ardından panel, Anıl Oğuz’un moderatörlüğünde start aldı. Panelde öğrenciler Leyla Revşet Takva, Yavuz Selim Oktay ve Hatice Gündüzoğlu sırasıyla George Eliot, Laurence Sterne ve Samuel Beckett üzerine hazırladıkları sunumlarını yaptı. Oldukça başarılı sunumlar gerçekleştiren öğrenciler, ayakta alkışlandı.
Program, panelistlere katılım belgelerinin verilmesiyle sona erdi