YYÜ İLE TUŞBA BELEDİYESİ ARASINDA İMZALAR ATILDI

Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) ile Tuşba Belediyesi arasında çocuk işçiliği ile ilgili protokol imzaları atıldı.

VAN 22.08.2017 19:22:25 0
YYÜ İLE TUŞBA BELEDİYESİ ARASINDA İMZALAR ATILDI
Tarih: 01.01.0001 00:00

Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Rektörlüğü senato odasında bir araya gelen Van YYÜ Rektörü ile Tuşba Belediye Başkanı arasında çocuk işçiliği ile ilgili protokol imzaları atıldı.

YYÜ Rektörlüğü senato odasında düzenlenen törende bir konuşma gerçekleştiren Van YYÜ Rektörü Peyami Battal, projenin hem kent için hem de Türkiye için önemli olduğunu söyledi.

Çocuk işçiliğinin Türkiye genelinde büyük bir sorun olduğunu belirten Battal, “Ülkemizde çocuklar tarlalarda, sanayilerde ve bütün iş gücü gerektiren birimlerde çalıştırılmaktadır. Protokolümüzü, bunların eğitimine, gelişimine topluma adaptasyonunda ne tür sorunlar ortaya çıkarılacak bunun üzerinde durulacak ve bu ülkemizde ki soruna hem dikkat çekilişmiş olacak hem de önemli bir sorunu çözme yolunda adımlar atmış olacağız.” şeklinde konuştu.

Tuşba Belediyesi Başkanı Doç. Dr. Fevzi Özgökçe, ise çocukların gelişim döneminde çalıştırılmalarının yanlış olduğunu belirtti.
Çocukların tarlada değil de eğitim yuvalarında gelecek adımlarını atmaları gerektiğini söyleyen Özgökçe, “Bugün çocuk işçiliği, Türkiye ve dünyanın en büyük sorunlarından bir tanesidir. Belediye çalışanlarımızla bunun kentimizde durumunu araştırabilmek için 6 ay boyunca araştırmalar yaptık. Bunun akabinde mevcut olan problemler tespit ettik.” ifadelerini kullandı.


 Kasım Keklik/Vanolay