YYÜ'deki kütüphane hizmete açıldı

Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi (Van YYÜ) Ferit Melen Merkez Kütüphanesi kısmen hizmete açıldı. Van YYÜ Rektörü Prof. Dr. Hamdullah Şevli hizmete açılan kütüphaneyi gezerek öğrencilerle sohbet etti.

VAN 3.02.2020 17:09:48 0
YYÜ'deki kütüphane hizmete açıldı
Tarih: 01.01.0001 00:00

Hizmete açılan kütüphanede incelemelerde bulunan Rektör Prof. Dr. Hamdullah Şevli, Kütüphane Ve Dökümantasyon Daire Başkanı İsmail Çetinkaya'dan bilgi aldı. Ferit Melen Merkez Kütüphanesi'nde bulunan 528 kişi kapasiteli çalışma salonlarını gezen Rektör Şevli burada öğrencilerle sohbet etti.  

Van YYÜ Rektörlüğü'nden yapılan açıklamada 2011 yılında yıkılan ve yerine yenisi yapılan kütüphane binasının hali hazırda 3 fakültede bulunan kütüphane şubelerinden Tıp Fakültesi kısmının Ferit Melen Merkez Kütüphanesi'ne taşındığı vurgulanarak, "İlahiyat Fakültesi ve İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi'ndeki şube kütüphanelerinin taşınması için de çalışmalar devam ediyor. Kitaplarımızın çoğu Tıp Fakültesi Kütüphanesi'ndeydi. Taşıma işlemini öğrencilerin mağdur olmaması için Tıp Fakültesinde sınavların bitiş tarihi olan 17 Ocak'tan sonra başlattık.  Şuan kütüphanemiz hem öğrencilerimiz hem de araştırmacılarımız için kısmen de olsa hizmete girmiştir.  Bahar yarı yılının başladığı bugün hizmete giren kütüphanemiz öğrencilerimiz ve araştırmacılarımız için hayırlı uğurlu olsun" denildi.

Kütüphane ziyaretinde Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Murat Kayri ile Prof. Dr. İsmail Hakkı Ekin, Genel Sekreter Doç. Dr. Sebaheddin Şevgin, Öğrenci Konseyi yönetimi' de hazır bulundu.