YYÜ'de 15 Temmuz etkinlikleri düzenlendi

Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi (Van YYÜ) Diş Hekimliği Fakültesi'nde "15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü" nedeniyle bir konferans düzenlendi.

VAN 17.07.2020 17:50:35 0
YYÜ'de 15 Temmuz etkinlikleri düzenlendi
Tarih: 01.01.0001 00:00

   Diş Hekimliği Fakültesi konferans  salonunda yapılan programda Diş Hekimliği Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Gökhan Oto geçmişte de bu tür kalkışmalarının olduğunu belirten Prof. Dr. Oto şöyle konuştu:
"15 Temmuz hain darbe girişiminin 4. yılını geride bıraktık. Halkımızın cesur ve kararlı duruşu ile bertaraf edilen bu hain girişim sosyal, psikolojik ve siyasi anlamda üzerimizde derin izler bırakmıştır. 15 Temmuz hain darbe girişiminin olduğu gece büyük direniş göstererek şehit olan  251 yurttaşımıza Allah'tan rahmet, kederli ailelerine başsağlığı dileklerimizi bu vesileyle tekrar iletiyoruz. 15 Temmuz Milli iradeye sahip çıkma günüdür. Türk Halkının demokrasi zaferi olarak tarihe geçen bu anlamlı günde Tüm halkımızın 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Gününü kutluyorum".
Yaklaşık 1 saat süren programa Diş Hekimliği Fakültesi  akademik ve idari personeli katıldı.

YYÜ SAĞLIK HİZMETLERİ MESLEK YÜKSEK OKULU’NDA 15 TEMMUZ PANELİ

  Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi (Van YYÜ) Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksek Okulu'nda "15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü" nedeniyle düzenlenen etkinlikler kapsamında bir panel organize edildi.

   Van YYÜ Nihat Bayşu Konferans salonunda düzenlenen program saygı duruşunun ardından okunan İstiklal Marşı ile başladı.  Van YYÜ Kadın Sorunları Araştırma Ve Uygulama Merkez Müdürü Öğr.Gör. Sema Sancak moderatörlüğünde Öğr. Gör. Şeyma Arvas " Darbenin Toplum Üzerindeki Etkileri", Öğr. Gör.Mehmet Yurtlu ise "Milli Birlik Duygusu" başlıklı birer sunum yaptı.

Panele Van YYÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Şefik Tüfenkçi, Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksek Okulu Müdürü Dr. Öğretim Üyesi Ali Rıza Kul, akademik ve idari personel katıldı.

  Öte yandan Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi (Van YYÜ) Van Meslek Yüksekokulu tarafından 15 Temmuz anma programı düzenlendi.
Van MYO Müdürü Prof. Dr. Sedat Yayla etkinliği Covid -19 salgını nedeniyle video konferans yöntemi ile yaptıklarını ifade ederek : "15 Temmuz'da hainlerin gerçekleştirdiği darbe girişimine karşı halkımız sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan  önderliğinde kahramanca direnerek hainlere gereken cevap verilmiştir. 15 Temmuz ruhunu asla unutmayacağız ve unutturmayacağız" şeklinde konuştu.
Van MYO Dr. Öğr. Gör. Oğuz Han Öztay'ın  günün anlam ve önemine ilişkin konuşma yapmasının ardından hazırlanan belgesel film gösterimi yapıldı.
Programa  Van Meslek Yüksekokulu akademik ve idari personeli katıldı.