Yüzüncü Yıl'da konferans

Yüzüncü Yıl Üniversitesinde düzenlenen konferansta, Van'ın sahip olduğu zenginliklerin doğru kullanılmasına vurgu yapıldı.

VAN 18.04.2013 11:35:08 0
Yüzüncü Yıl
Tarih: 01.01.0001 00:00
Doğu Anadolu Kalkınma Ajansı (DAKA) sponsorluğunda Yüzüncü Yıl Üniversitesi Sosyoloji Topluluğu tarafından İlahiyat Fakültesi Konferans Salonunda bir konferans düzenlendi.


Konferansa konuşmacı olarak katılan Van'ın Eski Belediye Başkanlarından Aydın Talay, "Van'ımızda 10 çeşit elmamız, 4 çeşit armudumuz vardı, nerde kaldı bu bağlar ve bahçeler? Balıkçılık sektöründe 17 doğal gölümüz ve 40 göletimiz var. İlimize has 8 çeşit balığımız var. Bütün bunların değerlendirilmesi gerekir" dedi.


Bir soru üzerine teşvik tedbirlerinin yıllarca bölgemizde yanlış uygulandığına dikkat çeken Talay, "Örneklerini size göstereyim. Temeli atıldıktan sonra vazgeçilmiş birçok yatırım var. Niye teşvik tedbirleri işin sonunda verilir ya da adım adım verilir de birden verilmez. Temeli atıp, parayı alan gitti. Bunlar sıkıntıdır. Onun için her şeyden evvel kültürüyle bezenmiş, ahlakıyla tezhir olmuş, seveniyle hem dert olmuş ve birbirimize sahip çıkmış bir hale gelirsek her şey düzelir" şeklinde konuştu.


Konferans sonunda sosyoloji öğrencileri Talay'a plaket takdim etti. (Murat Dalgın-İLKHA)