Yüzüncü Yıl Üniversitesine 5 bin 500 yeni kayıt bekleniyor

Yüzüncü Yıl Üniversitesi Rektörlüğü, bu yıl 5 bin 500’ün üzerinde yeni kayıt beklediklerini belirtti.

VAN 5.08.2015 23:51:12 0
 Yüzüncü Yıl Üniversitesine 5 bin 500 yeni kayıt bekleniyor
Tarih: 01.01.0001 00:00

Van Yüzüncü Yıl Üniversitesine yerleşen öğrencilerin kayıt işlemleri devam ediyor. Hem e-devlet hem de yüz yüze kayıtların yapıldığı üniversiteye bu yıl 5 bin 500 civarında yeni kayıt bekleniyor.

Konuyla ilgili olarak İlke Haber Ajansına (İLKHA) açıklamalarda bulunan YYÜ Rektörü Prof. Dr. Peyami Battal, geçen sene yaklaşık 28 bin öğrencilerinin olduğunu belirterek, bu yıl 5 bin 500 civarında yeni kayıt beklediklerini söyledi.

“Kayıtlar hem e-devlet hem de yüz yüze yapılıyor”

Prof. Dr. Peyami Battal, “Geçen seneki öğrenci sayımız, lisan ve lisansüstü eğitim gören yabancı öğrenciler de dâhil olmak üzere yaklaşık 28 bin civarındaydı. Bu yıl 5 bin 500 civarında yeni kayıt bekliyoruz. Bu yıl e-devlet sistemi ve yüz yüze kayıtlarımız yoğun bir şekilde devam ediyor. Bu yıl kontenjanlarımız 6 bin ve üzerindedir. Ancak tercih edilip yerleştirilen öğrenci sayısı Cuma günü netleşecek. Ancak tahminimce 5 bin 500 ve üzerinde kayıt alacağız. Daha sonra kayıt yaptırmayan bölümlere ait boş kontenjanları çıkarıp tekrar ÖSYM’ye ve YÖK’e göndereceğiz. Orada değerlendirdikten sonra ek kontenjan olarak ilan edilecek. Ek yerleştirme ile öğrencilerimiz gelecek ve bu yıl itibari ile altı bin yeni öğrenciye çıkacağımızı düşünüyorum.” Dedi.

Yüzüncü Yıl Üniversitesinde yeni açtıkları fakülte, yüksekokul ve bölümler olduğunu ifade eden Rektör Battal, bu bölümlere de yeni kayıtların yaptırıldığını ve nihai sonuçların önümüzdeki Cuma günü belli olacağını söyledi.

“Elektronik belge sistemine geçiyoruz”

Yeni eğitim öğretim yılıyla ilgili Üniversitenin bütün alt yapısını gözden geçirdiklerini belirten Battal, “Üniversitemiz önümüzdeki eğitim öğretim yılı ile beraber elektronik belge sistemine de geçmiş olacak. Öğrenci işleri ilgili ciddi bir altyapı düzenlemesi yaptık. Bunların DEMO çalışmalarını yapıyoruz. Bunların dışında şu an kampüste sizlerin gördüğü gibi hummalı bir çalışmamız var. Yeni fakültelerimizi açmaya çalışıyoruz. Bunların yanında çevre düzenlemesine ilişkin çalışmalarımız devam ediyor. Bunlarda önemli düzeyde kendini hissettirir şekle gelecektir.” şeklinde konuştu.

“Üniversitemiz önümüzdeki dönemlerde daha yaşanabilir hale gelecek”

Kampüste yapılacak olan yeni kütüphane, yemekhane ve spor salonu çalışmalarının devam ettiğini belirten Prof. Dr. Battal, “Kütüphanemizin temeli atıldı. Resmi töreni bu ayın 10’nunda yapacağız. Yeni yemekhane ve spor salonumuz hızlı bir şekilde devam ediyor. Dolayısıyla üniversitemiz önümüzdeki dönemlerde daha yaşanabilir ve tercih edilebilir hale gelecek. Ayrıca üniversitemizin sahip olduğu alt yapıyı ve öğretim elemanı kadrosunu da dikkate alarak üniversitemiz yurt dışına da etkin bir şekilde açılmaya başladı.” İfadelerini kullandı.  (Murat Dalgın-İLKHA)