Yurt-Kur Depremi Fırsata Çevirdi

Ak Parti Van Milletvekili Mustafa Bilici, beraberindeki bir heyet ile birlikte Van Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu Bölge Müdürlüğü'nü ziyaret etti.

VAN 11.10.2012 16:02:02 0
Yurt-Kur Depremi Fırsata Çevirdi
Tarih: 01.01.0001 00:00

Ak PartiVan Milletvekili Mustafa Bilici, beraberindeki bir heyet ile birlikte VanYüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu Bölge Müdürlüğü'nü ziyaret etti.

Van'ın yaşadığı elim felaket sonrası, çalışmalarını YYÜ kampüs alanı içinde bulunan prefabrik yapılarda sürdüren Yurt-Kur Bölge Müdürlüğünü ziyaret eden Milletvekili Mustafa Bilici, bölge müdürü ve çalışanlarla birlikte inşası devam eden yeni yurt inşaatların da incelemelerde bulundu. Daha sonra açıklamalarda bulunan Bilici, bölge müdürlüğü hizmet binasıyla ilgili performans testlerinin yapıldığını, güçlendirme ile ilgili çalışmalar yapılmakta olduğunu belirtti. Depremden önce kampüs alanı içerisinde 8 bloktan oluşan Melikşah Yurt Müdürlüğü'nün, karyola sistemi ile toplam 2 bin 816 kapasiteden ibaret olduğunu anlatan Ak PartiVan Milletvekili Mustafa Bilici "Ancak depremden sonra mevcut binalarda yapılan güçlendirme çalışmaları ve yeni oluşturulan ranza sistemi ile kapasite yüzde 50 arttırılarak 4 bin 224 öğrenciye hizmet verecek şekilde planlanmıştır. Depremi fırsata çeviren kurumlardan biri olan Yurt-Kur Bölge Müdürlüğü, depremden sonra en çok büyüyen kurum olmuştur. Bölge müdürlüğümüzün ve YYÜ Rektörümüzün gayretleri, Ak Parti milletvekilleri olarak bizlerin özverili çabası, Yurt-Kur Genel Müdürümüzün ve Sayın Gençlik ve Spor Bakanımız Suat Kılıç'ın, samimi destekleriyle Van merkeze 17 Blok ve 5 bin 760 kapasiteli yeni modern yurtlar yapılmıştır. Ayrıca aynı şekilde Özalp ilçemiz için 350 kişilik yurt inşaat çalışmaları devam etmektedir. Gevaş'ta tamamlanan 300 kişilik öğrenci yurdu teslim alınmış olup hizmete hazır hale getirilmiştir. Bu yatırımların toplam maliyeti 73 milyon 523 TL'dir.

Erciş ilçesinde Yüzüncü Yıl Üniversitesi'nden protokol ile teslim alınan binanın güçlendirmesi ve yurda dönüştürme çalışmaları için sözleşme imzalanmış olup, inşaat çalışmalarına başlanacaktır. Söz konusu binada 330 kişilik kapasite düşünülmektedir. Yine Yapı İşleri Genel Müdürlüğü himayelerinde Erciş ilçemizde 600 kişilik yurt binası için çalışmalar başlatılmıştır" dedi.

KAPASİTE YÜZDE 140 ARTACAK

Bilici, yeni yapılan bütün yurtlarda öğrenciler için sosyal tesislerin yanı sıra bedensel engelli öğrenciler de düşünülerek her blokta özürlü odaları planlandığını da kaydederek "Yıl sonuna kadar bitirilmesi planlanan yurtlar tamamlandığında Van'da 4 bin 884 olan yatak kapasitesi yaklaşık yüzde 140 artarak 11 bin 634 olacaktır" diye belirtti. - Van