Yüksel: Başka ülkelerden de Van’a uçak seferleri olsun

Van Otelciler ve Turizmciler Derneği (VANOTED) Yönetim Kurulu Başkanı Yunus Yüksel, Tahran-Van uçak seferlerinin turizm sektörüne önemli bir avantaj sağlayacağını, sadece İran’dan değil başka ülkelerden de Van’a uçak seferleri bekled

VAN 3.03.2022 13:15:17 0
Yüksel: Başka ülkelerden de Van’a uçak seferleri olsun
Tarih: 01.01.0001 00:00

Van-İran arasında şimdiye kadar sadece karayolu ve demiryolu ile yapılan yolculuğa bu sene hava yolu da eklendi.
Van Valiliği ve Tahran uçak firması arasında yapılan görüşmeler ve imzalanan protokol ardından ilk uçak 4 Şubat günü Tahran’dan havalanarak Van’a indi. 
İki sefer gerçekleştirilen uçuşların kısa bir ara verdiği ve 18 Mart’ta tekrar uçuşların başlayacağı öğrenildi.

“TURİZMDE AVANTAJ SAĞLAR”
VANOTED Yönetim Kurulu Başkanı Yunus Yüksel, hava yolu taşımacılığının Van ve havza turizmine önemli katkılar yapmasını beklediklerini dile getirdi.
Hava yolunun önemli bir avantaj olduğunu ifade eden Yüksel, şunları söyledi:
“İran vatandaşlarının en çok tercih ettiği ülke Türkiye, şehir de Van. Ancak Tahran-Van arası 930 kilometre. Tahran’ın Van’a uzak mesafede olması araçla seyahatin uzun sürmesine neden oluyor. Uçak seferlerinin başlamasıyla Van’a gelmek isteyen turistler için bir rahatlık oldu. Bu, Van turizmi için önemli bir avantajdır. Van’a daha önce uçuşlar olmadığı için batı illerine gidiyorlardı turistler, bu nedenle uçağın çok faydası var, olacak.”

TERCİHTEKİ ÖNCELİK
Van’ın alışverişte neden tercih edildiğini ve hangi araçların kullanıldığına ilişkin de görüşlerini ifade eden Yüksel, “Alışveriş noktasında ucuz olmamız, turizm konusunda ucuz olmamız, İran’a yakın oluşumuz ve örf adetlerimizin benzer oluşu nedeniyle Van’ı tercih ediyor İranlı turistler. Satın alma gücü yüksek olan turistler, otobüs seyahati yerine uçak seyahatini tercih ediyor. Bu nedenle Tahran ile Van arasındaki uçuşlar zamanla kent turizmine çok daha fayda sağlayacak inancındayım” dedi.

“BAŞKA ÜLKELERDEN DE UÇAKLAR GELSİN”
Sadece İran’dan değil başka ülkelerden de Van’a uçuşlar beklediklerini belirten Yüksel, “Edindiğimiz bilgilere göre şimdilik Tahran – Van arasındaki uçuşlara kısa bir süre ara verdiler. Ancak 18 Mart’ta uçuşlar tekrar başlayacak, sözleşmeler yapılmış. İnşallah bunun devamı olur, sadece İran’dan değil dünyanın başka ülkelerinden de ilimize uçak seferleri olur. Çünkü uçak seferleri ile gelen turistler satın alma gücü yüksek ve maddi durumu daha iyi olan turistlerden oluşuyor” diye konuştu.

Özel Haber: Mehmet Selim KURT