‘Yöresel Ürünler ve Hediyelik Eşya Fuarı’ kapılarını açtı

Van’da, 2019 yılının ilk fuarı açıldı. Ankara’dan gelen Anatolia Organizasyon tarafından organize edilen ve 81 ilin firmalarının katıldığı, “Yöresel Ürünler ve Hediyelik Eşya Fuarı” düzenlenen törenle kapılarını açtı.

VAN 1.03.2019 17:54:42 0
‘Yöresel Ürünler ve Hediyelik Eşya Fuarı’ kapılarını açtı
Tarih: 01.01.0001 00:00

Yöresel Ürünler ve Hediyelik Eşya Fuarı’nın açılışı, Van Organize Sanayi Bölgesi’nde bulunan Fuar ve Kongre Merkezi’nde gerçekleştirildi.
Açılışa Van Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mehmet Emin Bilmez, Edremit Kaymakamı Atıf Çiçekli, Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Peyami Battal, Ajans Asya Fuarcılık Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Güler, Anatolia Grup Organizasyon sahibi Özgür Çelik ile firma yetkilileri ile davetliler katıldı.

“YÖNLÜ BİR HİZMET”

Fuarın açılış kurdelesi kesildikten sonra kısa bir açıklama yapan Van Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mehmet Emin Bilmez, fuarın çok yönlü olduğunu belirterek, şunları söyledi:

“Kentimiz fuarla yeni yeni tanışıyor. Bir taraftan kültürümüzü, ürünlerimizi gelenlere tanıtıyoruz, hem de il dışından gelen firmalara ilimizin kültürünü tanıtıyoruz. Ayrıca onların geldiği ilin kültürü Vanlılarla buluşuyor. Yönlü bir hizmet ediyor. Organizasyonu yapan Anatolia firmamıza teşekkür ediyorum, hayırlı uğurlu olmasını diliyorum.”

"ÜRÜNLER TAZE VE YERİNDEN GELİYOR"

Anatolya Organizasyon firmasının sahibi Özgür Çelik de, fuarda yaptığı açıklamada; "Gelen firmalarımız burada tanıtımlarını gerçekleştiriyorlar. Ben eminim Vanlı halkımız da buraya teveccüh gösterecek ve 81 ilden gelen yöresel tatları burada tadacaklar. Tahin makinemizden sıcak sıcak tahin çekiliyor, ondan alacaklar, künefecimizden sıcak künefe alacaklar. Aynı zamanda ürünlerin nasıl yapıldığını görecekler. O çok önemli çörek otu makinesinden çörek otunun nasıl çıktığını, nasıl hazırlandığını görecekler. Pişmaniyecimiz hazır pişmaniyeyi çok iyi yapıyor yani buradaki bütün ürünler taze ve yerinden geliyor, bölgesinden geliyor. Ege’den yaklaşık 12 firmamız var, hepsi zeytin ve zeytin yağı getiriyorlar. Yani bizim beklentimiz şu; bütün Vanlıların buraya gelmesi, 10 günlük süre zarfı içerisinde 200 bine yakın ziyaretçiye ulaşmayı hedefliyoruz." ifadelerini kullandı.

“2019'DA 10 FUAR YAPACAĞIZ”

Fuarla ilgili görüşlerini açıklayan Ajans Asya Fuarcılık Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Güler ise, şunları söyledi:

“2019 yılının ilk fuarını bugün gerçekleştirdik. Bundan 10 yıl evvel başlarken fuarcılığa, genel kanı şuydu; Van’da fuarcılık tutmaz. Ama bizim bir iddiamız vardı, Van’ı fuar merkezi haline getireceğiz demiştik. Nitekim 2018 yılında bölgenin en çok fuarını biz yaptık. İnşallah 2019 yılında 10 fuar yapacağız. Bugün de ilk fuarımızın ilk günü. Bu fuarı yapan Ankara’dan bir firmamız. Biz daha önce firmaların Van’a gelip fuar düzenlemesine ikna edemiyorken, bugün fuar şirketleri artık gelip Van’da fuar düzenliyor. Bu da sevindirici. Bu da Van’ın fuarcılıkta geldiği noktayı gösteriyor. Bunun için de emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz.”

Yapılan konuşmaların ardından Vali Bilmez ve beraberindekiler stantları gezerek, firma yetkilileri ile sohbet etti. Stantdları gezdiği esnada da kısa bir açıklama yapan Vali Bilmez; "İnşallah  bu fuarların sayısını arttırıp ilimizin ekonomisine, tanıtımına katkı sağlamamız lazım. Burada stant açan tüm firmalarımıza hem de emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. İlimize bölgemizin ekonomisine hayırlar getirmesini diliyorum" dedi.

81 İL KATILDI

10 Mart tarihine kadar açık olacak olan fuara 81 ilin firmaları katılırken, fuarda 120 stant açıldı.   

Fuarda açılan stantlarda, her ilin en çok bilinen ürünleri yer alıyor. 
Haber: M. Selim KURT

Kaynak: (Prestij Haber Merkezi) - Prestij Haber Merkezi

2019'un ilk fuarı kapılarını açtı