Yöresel Ürünler ve Hediyelik Eşya Fuarı açıldı

Anatolia Gurme Fest Organizasyonu tarafından bu yıl 2’incisi düzenlenen Yöresel Ürünler ve Hediyelik Eşya Fuarı, Van Organize Sanayi Bölgesi Fuar ve Kongre Merkezi’nde ziyaretçilere kapılarını açtı.

VAN 4.10.2019 18:38:44 0
Yöresel Ürünler ve Hediyelik Eşya Fuarı açıldı
Tarih: 01.01.0001 00:00

Anatolia Gurme Fest Organizasyonu ile yapılan Yöresel Ürünler ve Hediyelik Eşya Fuarı açılışına Van Terziler Konfeksiyoncular Kunduracılar Giyim Sanatkârları Esnaf Odası Başkanı Çetin Karaduman, Van Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanı Osman Sevinç, TÜMSİAD Van Şube Başkanı Süleyman Güler, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Van İl Başkanı Mehmet Kurukçu, Anatolia Gurme Fest Organizasyon Yetkilisi Özgür Çelik ve davetliler katıldı.
Açılış kurdelesinin kesiminden sonra davetliler fuar alanını gezerek standları ziyaret etti. 

“81 İLDEN GELEN LEZZETLER VAN’DA”

Açılış sonrası fuarla ilgili bir açıklama yapan  Anatolia Gurme Fest Organizasyon Yetkilisi Özgür Çelik, 81 ilden firmaların yer aldığı Yöresel Ürünler ve Hediyelik Eşya Fuarının geçen yıla nazaran firma katılım sayısı olarak artış gösterdiğini  belirterek: “ Öncelikle Van’da olmaktan çok mutluyuz. 81 ilden gelen lezzetler Van’daki fuar merkezinde vatandaşlarımızla buluştu. İzmit Pişmaniyesinden, Afyon Sucuğuna varana kadar 81 ilden gelen tüm lezzetler Van’da. Vanlılar da buna alıştı, artık bu yıl 2’incisini düzenliyoruz. Bu fuarın 2’incisini düzenliyoruz. Fuarımızın ilk günü olmasına rağmen inanılmaz güzel bir kalabalaık var. Bütün Vanlılara teşekkür ediyoruz. Geçen sene ziyaretçi sayımız 200 bini geçmişti, bu sene hedefimiz 300 bin ziyaretçi. Vanlıları, 81 ilden gelen yöresel ürünlerle buluşturuyoruz. Bu fıuar metrekare büyüklüğü anlamında Türkiye’deki en büyük 4’üncü yöresel ürünler fuarı. Çok önemli bir şey bu. Yani Türkiye’nin en büyük 4’üncü yöresel ürünler fuarı Van’da yapılıyor. Bizim için de çok güzel bir duygu, ilk seneler biraz zorlandık ama bu artık iyice oturdu. Bu sene biz 300 bine yakın bir ziyaretçi bekliyoruz. Sürekli telefonlar geliyor 'servisler nerden kalkıyor?' diye sorular soruluyor. Şehir merkezinden servislerimiz kalkıyor. Oldukça güzel bir tepki var Van’dan. Geçen sene 100 firma katıldı fuarımıza, bu sene 120 firma var. 120 firma 81 ilden burdalar, ayın 4’ünde yani bugün başladık, ayın 13’üne kadar devam edecek fuarımız. 2 hafta sonu Cumartesi - Pazar günleri Van’da bir ilk yapıyoruz, mini bir sirk organizasyonumuz var. 7 tane sirk sanatçısı burda olacak. Tahta bacaklar, jonglorler, sihirbazlar Cumartesi -  Pazar günleri ücretsiz olan mini sirkimize de bütün Vanlıları bekliyoruz.” dedi.

Haber: M. Selim KURT 

Kaynak: (Prestij Haber Merkezi) - Prestij Haber Merkezi