Yöresel Ürünler Fuarı'na yoğun ilgi…

Van'da Orta Doğu Expo Fuar ve Kongre Merkezi'nde düzenlenen 7. Yöresel Ürünler ve Hediyelik Eşya Fuarı, Vanlılar tarafından yoğun ilgi görüyor. Vanlılar, özellikle hafta sonu fuara yoğun ilgi gösterdi.

VAN 28.02.2022 09:46:50 0
Yöresel Ürünler Fuarı'na yoğun ilgi…
Tarih: 01.01.0001 00:00

Anatolia Grup Organizasyon Reklam Tanıtım Limitet Şirketi tarafından organizasyonu yapılan fuara yoğun ilgi olduğu görüldü. 81 ilden lezzetlerin yer aldığı fuarda, her gün çocukları eğlendirme amaçlı etkinlikler de düzenleniyor.

Pandemi tedbirlerinin üst seviyede olduğu, maske ve mesafe kuralına uyulan fuarda, Vanlı firmaların yanı sıra, 81 ilden gelen firmalarda fuardaki yerini alıyor.

120 firmanın katıldığı 7. Van Yöresel Ürünler Hediyelik Eşya Fuarı, 25 Şubat- 6 Mart tarihleri arasında ziyaretçilerini ağırlayacak. Fuara katılmak isteyenler için, Beşyol Halk Eğitim Merkezi önünde her saat başı ücretsiz servisler de kaldırılıyor.

Van'da Orta Doğu Expo Fuar ve Kongre Merkezi'nde düzenlenen ve 25 Şubat- 6 Mart tarihleri arasında Vanlıların ziyaretine açık olacak olan fuar, büyük ilgi görmeye devam ediyor.

10 gün boyunca açık kalacak olan fuarda Ege zeytinyağından Afyon sucuklarına, Maraş baharatlarından Hatay künefesine, Isparta gül ürünlerinden Beypazarı unlu mamullerine kadar, 81 ilden yöresel ürünler satışa sunuluyor.

"VANLILAR FUARIMIZA YOĞUN İLGİ GÖSTERİYOR"

Anatolia Grup Organizasyon Reklam Tanıtım Limited Şirketi Yetkilisi Özgür Can Çelik, Van'da düzenledikleri 7. Yöresel Ürünler ve Hediyelik Eşya Fuarı'na yoğun bir ilginin olduğunu belirterek, "Fuarımız 81 ilden gelen lezzetlerin yanı sıra bu sene modayı da içine kattık. Fuarımızda moda için de özel bir bölüm var. Kadın kıyafetleri ve takıları üzerine fuar alanımızın sol tarafında çok güzel bir alan oluşturduk. Fuarımız hem lezzetli hem de moda dolu bir fuar olacak. 81 ilden gelen ürünler ve moda fuarımızda Vanlılarla buluşmaya devam ediyor. İzmit'in pişmaniyesinden, Trabzon'un tereyağı, kuymağı, Ege'nin zeytinleri ve zeytinyağları, Balıkesir'in tahini ve karadutu, Hatay'ın nar ekşisinden Kahramanmaraş'ın, Gaziantep'in baharatlarına varana kadar 81 ilden gelen tatlar burada Vanlılarla buluşuyor. Vanlılar 7. Yöresel Ürünler ve Hediyelik Eşya Fuarı'mıza yoğun ilgi gösteriyor. Buda bizi son derece mutlu ediyor. Bu fuarımız Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde düzenlenen en büyük fuardır. Bu yıl büyük bir rekor kırdık. Şuanda fuarımızda ortalama 120'ye yakın firma var. Fuarımızı açtığımız günden bu yana ciddi bir kalabalık söz konu. Özellikle hafta sonu Vanlılar yoğun ilgi gösterdi. Fuarımız 6 Mart tarihine kadar açık olacak. Şehir merkezinden de fuarımıza katılmak isteyen vatandaşlarımız için ücretsiz servisler kaldırıyoruz. Tüm Vanlı hemşehrilerimizden fuarımızı ziyaret etmelerini bekliyoruz" diye konuştu.

"HERKESİ FUARIMIZI ZİYARET ETMEYE BEKLİYORUZ"

Geçmiş yıllara göre fuara olan ilgi giderek arttığını belirten Çelik, "Van'da da firmalarımız katılım sağladı. Ziyaretçi sayımız ciddi oranda arttı. Yine çocuk etkinliklerimiz var. 10 gün boyunca her gün çocuk etkinliklerimiz olacak. Çocuk etkinliklerimiz hafta içerisinde akşam saat 18.00'de başlıyor. Hafta sonu ise öğlen saatlerinde başlayacak. Bütün Van halkı buraya çocuklarıyla birlikte gelip, eğlenceli bir vakit geçirip, buradaki ikramlıklardan tadıp, kıyafetlerden alıp, çok keyifli şekilde gidebiliyor. Fuarımıza geçmiş yıllara göre inanılmaz bir ilgi var. Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde şu anda yapılan en büyük gurme ve tekstil fuarını düzenliyoruz. Van fuarlar şehri olma noktasında çok emin adımlarla ilerliyor. Önümüzdeki yıllarda da Van fuarlar şehri olma anlamında, çok güzel adımlar atacak. Fuarımızda 70'ye yakını yöresel ürünler ve gurme üzerine, 50'ye yakını ise tekstil ve moda üzerinedir. Herkesi fuarımızı ziyaret etmeye bekliyoruz" ifadelerini kullandı.

Van Bölge Gazetesi: Hacı Yılmaz