Yöresel Ürünler Fuarı düzenlenecek

Van'da 01-10 Mart 2019 tarihleri arasında Anatolya Organizasyon tarafından, Van Expo Fuar ve Kongre Merkezinde “Anatolya Gurme Fest” Yöresel Ürünler ve Hediyelik Eşya Günleri Fuarı düzenlenecek. Düzenlenecek olan fuarı ilişkin tanıt?

VAN 26.02.2019 18:11:02 0
Yöresel Ürünler Fuarı düzenlenecek
Tarih: 01.01.0001 00:00

81 ilden gelen farklı ürünler ve tatların yer alacağı “Anatolya Gurme Fest” Fuarı  için Bak Hele Bak Kahvaltı salonunda düzenlenen tanıtım toplantısına Anatolya Organizasyon sahibi Özgür Çelik, firma çalışanları, yerel ve yaygın basın mensupları katıldı.
Tanıtım toplantısında konuşan Firma sahibi Özgür Çelik; 81 ilin yöresel tatlarının Van'da toplanacağını ve vatandaşların beğenisine sunulacağını ifade etti.

“İKİ TARAFLI BİR FAYDA SÖZ KONUSU”
Türkiye'nin farklı yerlerinde hem yöresel ürünler, hem kitap, hem de evlilik hazırlıkları üzerine farklı fuar ve kongre organizasyonları düzenlediklerini söyleyen  Anatolya Organizasyon firmasının sahibi Özgür Çelik, şunları söyledi; “ Bu bağlamda Van’da da 01-10 Mart tarihleri arasında 10 gün sürecek olan 'Anatolya Gurme Fest' isimli bir organizasyonumuz olacak. Bu organizasyonumuzun içeriği yöresel ürünler ve el sanatları üzerine olacak. Fuar alanında 120 tane stant olacak. Stantlarmızda 81 ilden gelen farklı ürünler ve tatlar yer alacak. Türkiye’nin 81 ilinden gelen firmalar hem kendi illerinin, kendi ürünlerinin tanıtımını yaparken hem de burada Vanlılarla buluşup isteyenlere ürünlerini sunacak. Bu organizasyonda stant açmak için ortalama 250 kişi Van'a gelecek. 120 firma fuara katılacak, her firmada ortalama 2 veya 3 yetkili oluyor. Bu da fuara yaklaşık 250 misafirimizin katılacağı anlamına geliyor.  Bu misafirlerimiz hem Van’ı tanıyacaklar, hem de kendi ürünlerini Van’da tanıtacaklar. Yani iki taraflı bir fayda var burada.”

“TURİSTE BU KADAR GÜZEL YAKLAŞAN BİR TOPLULUK GÖRMEDİM”

Van’da fuar organizasyonu yapma sebeblerini de açıklayan Çelik, şöyle devam etti; “Biz Van’ı neden seçtik? Neden böyle bir etkinliği Van’da yapmak istedik? Bununla ilgili de bilgi vermek isterim. Bizim iyi bir ARGE departmanımız var. Bölgenin sosyo kültürel düzeyinden tutun da ekonomik seviyesine varana kadar her şeyi incelememiz gerekiyor. Hepsini analiz ediyoruz. Bunu inceledikten sonra bir yerde fuar organizasyonu yapmaya karar veriyoruz. Van bu bağlamda gerçekten çok özel bir bölge. Benim gördüğüm kadarıyla, turiste en iyi yaklaşan il. Bunu söylerken sadece doğudaki iller için söylemiyorum, İzmir’i, Antalya’yı, Ege’yi de içine katarak söylüyorum. Benim başka bir ünvanım daha var, ben 2009 ve 2011 yılları arasında Türkiye Kültür Turizmi Konfederasyonunda genel sekreterlik görevini yaptım. Yani kültür turizmi bildiğim bir alandır. Ben turiste bu kadar güzel yaklaşan bir topluluk görmedim. Bu bölge doğu ve güneydoğu anadolu bölgesinin en fazla turist alan bölgesi. Turiste alışkın bir il, etkinliğe alışkın bir il. Van turiste gerçekten çok yakın davranan, çok özel bir il. Bu  bağlamda Van’ı biz çok sevdik. Van’da Kapıköy Sınır Kapısının bulunması, bölgenin büyükşehir statüsünde bulunması, gelir düzeyinin diğer illere göre iyi olması bizim fuar organizasyonumuzu burada planlamamıza sebebiyet veren bir durum.”

FARKLI FUAR ORGANİZASYONLARI DA DÜŞÜNÜLÜYOR...
Anatolya Organizasyon firmasının sahibi Özgür Çelik, “Anatolya Gurme Fest” tanıtım toplantısında yaptığı açıklamada, son olarak şunları söyledi; “Biz burada yılda 2 defa Anatolya Gurme Fest yapacağız. Mart ve Ekim aylarında planlıyoruz . Fuar alanıyla 5 yıllık bir sözleşme yaptık. Yılda 2 defa fuar yapma planımız vardı ama buraya geldikten sonra burada ki diğer arkadaşlarımızla konuştuk, sanırım burada yılda 4 iş yapacağız. Kitap ve eğitim üzerine bir iş düşünüyoruz, evlilik hazırlıkları üzerine bir proje düşünüyoruz. Yani Van’a geldikten sonra insanın böyle bir kaç proje yapıp çıkası gelmiyor. 3-4 tane proje yapıp böyle biraz daha güzel, keyifli, uzun vakit geçirmek istiyoruz Van’da. Bu bağlamda tabi ilk yaptığımız organizasyon olduğu için ayın 1 ile 10’u arasında elimizden gelen tüm tanıtım çalışmalarını yaptık. 1-10 Mart tarihleri arasında beklediğimiz yoğunluk 200 bin kişi civarı. 10 günlük toplam sürede yani hafta sonları 100 bin, hafta içi de toplam 100 bin ziyaretçi olacağını düşünüyoruz. 200 bin kişiye ulaşabilirsek eğer biz buradan çok mutlu bir şekilde ayrılmış olacağız. Anatolya firmasının kurumsal kişiliği olarak söylüyorum; fuara toplam 1000 kişi de gelse ben bireysel olarak buradan çok mutlu ayrılacağım çünkü gerçekten çok güzel dostluklar elde ettik, gerçekten şehri çok sevdik.”
Haber: M. Selim Kurt

Kaynak: (Prestij Haber Merkezi) - Prestij Haber Merkezi