“Yolunuz, yolumuz açık olsun”

Kaya ve Çoban’dan Eşbaşkanlar adına seçim mesajı:

VAN 29.03.2014 12:36:20 0
“Yolunuz, yolumuz açık olsun”
Tarih: 01.01.0001 00:00

Van Büyükşehir Belediyesi Eş Başkan adayları Bekir Kaya ve Hatice Çoban, Van'daki tüm eş başkan adayları adına bir mesaj yayınladı. Eş başkan adayları mesajlarında "İpekyolu'dan, Tuşba, Edremit'e, Başkale'nin en ücra köyünden, Özalp'e, Çaldıran'dan Erciş'e, Gevaş'tan Bahçesaray'a, Çatak'tan Gürpınar, Muradiye, Saray'a kadar halkımızın emeği ile bu büyük buluşmayı ortaya çıkaracağımızdan şüphemiz yoktur. Yolunuz, yolumuz açık olsun" ifadelerini kullandı.


Van Büyükşehir Belediyesi Eş Başkan adayları Bekir Kaya ve Hatice Çoban, Van'daki tüm eş başkan adayları adına bir mesaj yayınladı. Eş Başkanlar mesajlarına “25 Aralık tarihinde başladığımız seçim çalışmalarımızın sonuna geldik. 3 ay'ı aşkın süredir yaptığımız çalışmalarda bizlere evinin, sokağının, mahallesinin, köyünün kapısını açan, aşını, ekmeğini, umudunu, sevgisini, mutluluğunu, acısını bizimle paylaşan siz halkımıza sonsuz teşekkür ediyoruz” sözleri ile başladı.


“SEÇİMLER HAYATİ BİR ÖNEM KAZANMIŞTIR”
Seçimlerin Türkiye halkları için hayati önemde olduğunu belirten eş başkan adayları, “21 Mart 2013 tarihinde Sayın Abdullah Öcalan'ın Diyarbakır Newroz'unda yayınladığı barış manifestosunun üzerinden bir yıl geçti. Kürt Hareketi bu barış manifestosuna uyarak, barış ve çözüm için gerekli tüm adımları attı. Siz halkımızda bu barış manifestosunun gereğini en iyi şekilde yerine getirerek büyük bir sahiplenme örneği gösterdiniz. 1 yıldır Sayın Öcalan'ın belirlemesi ile silah değil, artık demokratik siyaset konuşuluyor. 1 yıl içerisinde Ülkenin batı yakası en kaotik dönemini yaşarken, Kürdistan coğrafyasında çözüm ve barışın dili konuşuldu. Ancak hükümet geliştirilen bu barış ve demokratik çözüm süreci ile ilgili hala yasal bir adım atmış değil. Buna rağmen Sayın Öcalan, 2014 Diyarbakır Newroz'unda milyonların şahitliğinde demokratik çözüm sürecinin daha olgunlaştırılması çağrısını yenilemiştir. Diyalog ve çözüm sürecinin yasal müzakereye evirilmesi için önümüzdeki seçimler hayati bir önem kazanmıştır.” denildi.


“SEÇİMLER TÜRKİYE HALKLARININ KADERİNİ BELİRLEYECEK”
Bu sürecin devam etmesi ve nihai bir çözümle sonuçlanması için 30 Mart seçimleri sadece belediye başkanlığı seçimleri olarak değil, Kürtler açısından adeta barış ve çözüm referandumu niteliğinde olduğunu belirten eş başkan adayları, seçimlerden çıkacak sonuçların, tüm Türkiye halklarının geleceğini belirleyeceğini söyledi. Van halkının da barış sürecine en yüksek düzeyde destek vermesi gerektiğini belirten eş başkan adayları mesajlarında “30 yıldan fazladır barış ve özgürlük için ağır bedeller ödeyen siz Van halkımızın bu seçimlerde de bu duruşunu sergileyeceğinden şüphemiz yoktur. Seçim sürecine başladığımız ilk günden bugüne kadar ortaya koyduğunuz emek ve çabanıza tarihi bir anlam biçiyoruz. Bu çerçevede biz eş başkan adayları olarak, yaklaşık üç aydır sizlerden aldığımız tüm görüş ve önerileri projelendirerek, sizlere açıkladık. 'Halkımıza sözümüzdür' şiarıyla açıkladığımız projelerimizin tamamını siz halkımızın desteği ve onayı ile hayata geçireceğiz. Bilinmelidir ki, bu projeler bizim değil, sizlerin projeleridir. Siz halkımızın onay vermeyeceği hiçbir projenin bizim açımızdan bir anlamı ve karşılığı yoktur” ifadelerine yer verdi.


“ÖZGÜR VE KATILIMCI BİR KENT İÇİN BİZ HAZIRIZ”
Eş başkan adayları mesajlarının devamında ise şu ifadelere yer verdi; “Bu coğrafya, burada yaşayan herkesin coğrafyasıdır. Bu boy veren her çiçek, her ağaç, her kültür, her tını sizlerin emekleri ve alın teri ile var oluyor. Süphan'da Siyabend ve Xecê'ye, Ahtamara'da Tamaraya, Miks'te Feqîyê Teyran'a kadar bu toprakların tüm değerleri bizim değerlerimizdir. 33 Kurşun, Sündüz, Zilan ve bu topraklarda yiten tüm canlar, bizim canlarımız, acıları bizim ortak acılarımızdır. Belediyelerimizde 5 yıl boyunca toplumsal sorunlarımızı çözme çabasını ve hizmetlerimizi sizlerle birlikte yürüttük. Bu dönemde de özgür belediyecilik anlayışımızla halkın yönetime doğrudan katılımını esas alan, şeffaf, hesap verebilir, özgürlükçü bir model yaratacağız. Kentte yaşayan tüm halkımızın “benim kentim ve yaşamım” diyebileceği özgür ve katılımcı bir kent için biz hazırız"


“YOLUNUZ, YOLUMUZ AÇIK OLSUN”
Eş Başkan adayları mesajın sonunda ise “Kentimizi de kendimizi de biz yöneteceğiz şiarıyla başladığımız bu onurlu yolculuğa siz halkımızla birlikte 30 Marttan sonra da devam edeceğiz. Bu süreç içerisinde gece gündüz demeden emek veren, dayanışma duygularını ortaya koyan tüm halkımıza sonsuz teşekkür ediyoruz. İpekyolu'dan, Tuşba, Edremit'e, Başkale'nin en ücra köyünden, Özalp'a, Çaldıran'dan Erciş'e, Gevaş'tan Bahçesaray'a, Çatak'tan Gürpınar, Muradiye, Saray'a kadar halkımızın emeği ile bu büyük buluşmayı ortaya çıkaracağımızdan şüphemiz yoktur. Yolunuz, yolumuz açık olsun. En derin saygılarımızla” ifadelerine yer verdi.