Yol ortasında kalan direkler kaldırılıyor

Van Büyükşehir Belediyesi tarafından yol genişletme ve asfalt çalışması yapılan Hasanbey Caddesi'nde trafik ve yaya akışını engelleyen elektrik ve telefon direkleri kaldırılıyor.

VAN 6.12.2017 14:10:53 0
Yol ortasında kalan direkler kaldırılıyor
Tarih: 01.01.0001 00:00
 

 Büyükşehir Belediyesi, Yol Yapım Bakım Onarım Dairesi ile Fen işleri Dairesi Başkanlığı tarafından kısa bir süre önce başlatılan çalışmalar aralıksız bir şekilde sürüyor.
   Çalışma kapsamında yol genişliği 20 metreye çıkarılırken caddeye iki adet de kavşakta yapılacak. Ayrıca çalışmaları engelleyen elektrik ve telefon direkleri ise kısa bir süre içerisinde kaldırılacak.
    Van Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Murat Zorluoğlu'nun talimatları doğrultusunda devam eden çalışmaları yerinde inceleyen Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Fazıl Tamer, çalışmaları büyük ölçüde etkileyen elektrik ve telefon direklerinin kaldırılması için çalışma başlattıklarını söyledi.
   Yaklaşık 4.5 kilometre uzunluğundaki Hasanbey Caddesi'nin kentin en eski mahallerinden biri olan Şabaniye Mahallesi'nde yer aldığını belirten Tamer, "Burada yol genişletme ve asfalt çalışması yaptık. İpekyolu Caddesi'ne bağlanan Hasanbey caddemiz yaklaşık olarak 4.5 kilometre uzunluğundadır. Burada genişletme ve asfalt çalışmasının yanı sıra Ulaşım Dairesi Başkanlığımız da Şabaniye Mezarlığının bulunduğu beş yolun bağlantı noktası ile Ferit Melen İlköğretim Okulunun olduğu dört yolun bağlantı noktasında kavşak düzenlemesi yapıyoruz. Caddemizin bir kısmını asfaltladık. Hava şartları el verdiği sürece çalışmaların devam edeceği caddemizde sağlı sollu kaldırım çalışması da yapacağız. Sayın Valimizin talimatlarıyla yolun ışıklandırılması da yapılacak" şeklinde konuştu.
   Çalışmaların tamamlanmasıyla caddenin son derece ferah ve modern bir yapıya kavuşacağını ifade eden Tamer, "Büyükşehir Belediyesi adına özellikle cadde üzerinde ikamet eden vatandaşlarımıza çok teşekkür ediyoruz. Kendi arsalarını hibe ederek çalışmalarımıza büyük katkı sundular. Öte yandan yol çalışmalarımıza engel olan elektrik ve telefon direkleri söz konusudur. Bu konuda da ilgili kurumlar, Sayın Valimizin talimatlarıyla en kısa sürede bunlar kaldırılacaklar" diye konuştu.Bölge Gazetesi Haber Merkezi