YOKSUL ÖĞRENCİLERE GİYİM YARDIMI

(İHH) YARDIMLARINA DEVAM EDİYOR

VAN 14.03.2015 23:46:04 0
YOKSUL ÖĞRENCİLERE GİYİM YARDIMI
Tarih: 01.01.0001 00:00
 

   İnsani Yardım Vakfı(İHH) Alaköy de yer alan Şehit Çetin Aysan Ortaokulu ve Alaköy Fatih İmam Hatip Ortaokulunda bulunan 35 öğrenciye giyim yardımı yaptı.

Çoğunluğunun Alaköy’e yakın çevre köylerdeki Öğrencilerin oluşturduğu ve taşımalı olarak Alaköy’de eğitim gören, durumu iyi olmayan öğrencilere dağıtılan yardım, başta yardım alan çocuklar olmak üzere okul yetkilileri öğretmenleri de mutlu etti.

Okul öğretmenlerinden;  HASAN ONMAZ: yaptığı açıklamada şunları ifade etti. Öğrencilerimizin iyiliği için biz eğitimciler elimizden gelen her şeyi yapmaya çalışıyoruz. Bu yardım sayesinde bize katkı sağladığı için İHH’ ya çok teşekkür eder şükranlarımızı sunarız. Çocuklarımızın mutluluğu bizim için çok önemlidir buna vesile olanlardan Allah razı olsun dedi.

        Bu arada Alaköy sakinlerinden ve İHH gönüllülerinden HALİT ÇİÇEKEL, YÜCEL OKCAN, CENGİZ İÇGÜLEÇ, MÜNİR TAŞDEMİR, TAHSİN TAŞDEMİR, ÂDEM TANCAN VE YAŞAM ÇİÇEKEL de dağıtım sırasında öğrencilerle yakından ilgilenirken, kıyafetleri kendi elleriyle çocuklara giydirdiler.

   YÜCEL OKCAN: Dünya malının Allah’ın bize emaneti’ olduğunu ifade ederek,  “çocuklar geleceğimiz için umuttur, Allah’ın bizlere bir emanetidir. Çocuklara, yoksullara sahip çıkana Allah da sahip çıkar. Çocuklar bizim için bir berekettir. Eğer yoksulların sıkıntılarını giderirsek günlük hayatımızda huzur ve bereket olur. Bu nedenle halkımızı bu tür faaliyetleri desteklemeye davet ediyoruz. Vatandaşlarımızın İHH gibi kurumlara sahip çıkması gerek, dolayısı ile yoksul insanlar faydalanıyor. Köyümüze yardımda bulunmuş olan İHH’ ya teşekkürlerimizi sunuyoruz dedi.

 Öğrencilerin hepsi bu yardımdan dolayı teşekkür ettiler.