Yoğun kar yağışı uyarısı

Rize ve Artvin'in iç ve yüksek kesimleri, Erzurum, Kars, Ardahan, Van, Ağrı, Muş, Bitlis ve Hakkari çevrelerinde yoğun kar yağışı bekleniyor.

VAN 1.12.2015 10:51:35 0
Yoğun kar yağışı uyarısı
Tarih: 01.01.0001 00:00
 Rize ve Artvin'in iç ve yüksek kesimleri, Erzurum, Kars, Ardahan, Van, Ağrı, Muş, Bitlis ve Hakkari çevrelerinde yoğun kar yağışı bekleniyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğünce yapılan son değerlendirmelere göre; Doğu Karadeniz, Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusu, Güneydoğu Anadolu'nun doğu kesimleri ile akşam saatlerinden itibaren Batı Karadeniz'in yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Batı ve Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusunda karla karışık yağmur ve kar şeklinde görülecek olan yağışların; Rize, Artvin kıyıları, Şırnak, Zonguldak, Bartın, Sinop ve Kastamonu kıyı ilçelerinde kuvvetli yağmur ve sağanak, Rize ve Artvin'in iç ve yüksek kesimleri, Erzurum, Kars, Ardahan, Ağrı, Muş, Bitlis ve Hakkari çevrelerinde yoğun kar şeklinde olması bekleniyor.

Hava sıcaklığında önemli bir değişiklik beklenmiyor. Rüzgârın genellikle kuzey ve kuzeybatı, yurdun güneydoğu kesimlerinde güney ve doğu yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Güney Ege kıyıları, Batı ve Orta Karadeniz kıyılarında kuvvetlice (30-50 km/s) esmesi bekleniyor.

Bölgelerde hava

Marmara: Az bulutlu ve açık, zamanla parçalı yer yer çok bulutlu, gece saatlerinde Kocaeli ve Sakarya çevrelerinin yağmurlu geçeceği tahmin ediliyor. Sabah saatlerinde bölgenin güneydoğusunda yer yer pus hadisesi bekleniyor.

Ege: Az bulutlu ve açık, zamanla bölge genelinin parçalı bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Sabah saatlerinde bölgenin iç kesimlerinde yer yer pus ve sis hadisesi bekleniyor. 

Akdeniz: Az bulutlu ve açık, Doğu Akdeniz ile zamanla bölge genelinin parçalı bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Sabah saatlerinde Doğu Akdeniz'in doğusunda yer yer pus ve sis hadisesi bekleniyor.

İç Anadolu: Az bulutlu ve açık, doğusu ile zamanla bölge genelinin parçalı ve çok bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.

Batı Karadeniz: Parçalı zamanla çok bulutlu, akşam saatlerinden itibaren bölge genelinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Kıyılarda yağmur, iç kesimlerde karla karışık yağmur ve yer yer kar şeklinde görülecek olan yağışların; gece saatlerinde Zonguldak, Bartın ve Sinop çevreleri ile Kastamonu kıyılarında yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.

Orta ve Doğu Karadeniz: Parçalı ve çok bulutlu, Doğu Karadeniz'in yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Kıyılarda yağmur ve sağanak, iç kesimlerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde görülecek olan yağışların; sabah saatlerinde Rize ve Artvin kıyılarında kuvvetli yağmur, iç ve yüksek kesimlerinde yoğun kar şeklinde olması bekleniyor.

Doğu Anadolu: Parçalı ve çok bulutlu, bölgenin kuzey ve doğusunun yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Genellikle karla karışık yağmur ve kar, Şırnak ve Iğdır çevrelerinde yağmur şeklinde görülecek olan yağışların; sabah saatlerinde Şırnak çevrelerinde kuvvetli yağmur, Erzurum, Kars, Ardahan, Ağrı, Muş, Bitlis ve Hakkari çevrelerinde yoğun kar şeklinde olması bekleniyor.

Güney Doğu Anadolu: Parçalı ve çok bulutlu, bölgenin doğusunun aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Sabah saatlerinde Şanlıurfa çevrelerinde yer yer pus ve sis hadisesi bekleniyor.

Bazı illerde hava

İstanbul: Parçalı ve çok bulutlu 9/15

Ankara: Parçalı ve çok bulutlu -1/8

İzmir: Parçalı çok bulutlu 7/17

Adana: Parçalı bulutlu 8/21

Diyarbakır: Çok bulutlu, sabah saatlerinde yağmur ve sağanak yağışlı 6/11

Batman: Kuvvetli sağanak yağışlı 4/12

Van: Yoğun kar yağışlı -1/8 

Haber Kaynağı: İLKHA (İLKE HABER AJANSI)