Yine Aynı Senaryo İran Askeri Ateş Açtı: 1 Ölü

Türkiye'den kaçak akaryakıt getirmek için İran'a geçtikleri ileri sürülen kişilere İran askerleri ateş açtı.

VAN 16.04.2013 11:38:05 0
Yine Aynı Senaryo İran Askeri Ateş Açtı: 1 Ölü
Tarih: 01.01.0001 00:00

Türkiye'den kaçak akaryakıt getirmek için İran'a geçtikleri ileri sürülen kişilere İran askerlerinin açtığı ateşte 36 yaşındaki Arif Noyan sırtına isabet eden kurşunla öldü, 50 yaşındaki Zeki Yalçınktaya yaralandı.

Olay, bugün gece saat 01.00 sıralarında Van'ın Özalp İlçesi'ne bağlı Oymaklı Köyü yakınında sınırın İran tarafında meydana geldi. Gece yarısı İran'ın Meğmur Köyü'ne geçerek buradan aldıkları akaryakıtı bidonlarla atlara yükleyip Türkiye'ye dönüşe geçen Arif Noyan ve 50 yaşındaki Zeki Yalçınkaya'ya, 243 Nolu sınır taşı yakınlarında İran askerleri tarafından ateş açıldı. Kurşunlardan birinin isabet ettiği 9 çocuk babası Noyan olay yerinde hayatını kaybederken, Yalçınkaya ise dizinden yaralandı, atlardan biri de telef oldu.

Silah sesleri üzerine sınıra giden Oymaklı ve Koçkıran köylüleri, ilk olarak dizinden yaralanan Zeki Yalçınkaya'ya ulaştı. Yaklaşık 3 saatlik aramanın ardından ise Noyan'ın cansız bedeni de sınırdaki tel örgülerinin yanında bulundu. Köylüler, Noyan'ın cesedinin yerde sürüklenerek 200 metre taşınıp sınır hattına bırakıldığını iddia etti.

Önce Oymaklı Köyü'ne getirilen yaralı Zeki Yalçınkaya, ambulansla Van'a sevk edilirken, hayatını kaybeden Arif Noyan'ın cenazesi ise otopsi yapılmak üzere Özalp Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Hastane bahçesinde sinir krizleri geçiren Arif Noyan'ın yakınları, Özalp Belediye Başkanı Murat Durmaz tarafından sakinleştirilmeye çalışıldı.

BAŞKAN DURMAZ'DAN ÇAĞRI

Konuyla ilgili açıklama yapan Özalp Belediye Başkanı Murat Durmaz, hükümetin Mavi Marmara olayında gösterdiği tepkinin aynısını beklediklerini söyledi.

Kapıköy Sınır Kapısı'nın aktif hale gelmesini isteyen Başkan Durmaz, "Sınır ticaret kapısı geliştirildiği, ekonomik olarak bölge kalkındığı zaman bu tür üzücü olaylar olmayacaktır. Sadece Oymaklı Köyü'nde son 3.5 yıl içerisinde 6 vatandaşımız, genel köyleri hesapladığımız zaman 45 kişi hayatını yitirmiştir ve birçok gencimiz de sakat kalmıştır" dedi.