Yılmaz'dan Van ziyareti

Çeşitli ziyaretler gerçekleştirmek ve programlara katılmak üzere önceki gün Van'a gelen AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Van’daki bir otelde Organize Sanayi Bölgesi iş adamları ile bir araya geldi.

VAN 2.04.2018 09:58:08 0
Yılmaz
Tarih: 01.01.0001 00:00
 

Yılmaz program öncesi Kadın ve Demokrasi Derneği (KADEM) ve Van Büyükşehir Belediyesi ortaklığında düzenlenen ‘Çocuk İstismarının Nedenleri ve Koruyucu Önlemler Çalıştayı'nda sertifika almaya hak kazanan kursiyerlerin sertifika törenine katıldı. 
Yılmaz, yapılan sertifika töreninin ardından Organize Sanayi Bölgesi iş adamları ile bir araya geldi.
Yapılan kahvaltılı programda ilk olarak konuşan Van Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Murat Zorluoğlu, son dönemde kentte çok olumlu ve güzel gelişmelerin yaşandığını belirterek, "Geçen yıl Van hakikaten çok canlı, cıvıl cıvıl bir yaz geçirdi. Gerek yurt içinden gerek yurt dışından Van'ı çok sayıda kişi ziyaret etti. Geçen yıl 500 binin üzerinde İranlının ilimizi ziyaret ettiğini resmi rakamlar olarak söyleyebiliyoruz” dedi. 
Devletin ve hükümetin terörle mücadeledeki kararlı tutumu, emniyet, jandarma ve diğer güvenlik birimlerinin etkili operasyonları ve halkın desteği ile Van'ın huzur ve güven bakımından çok özel ve güzel bir yılı geride bıraktığını vurgulayan Zorluoğlu; "İnşallah aynı huzur bu sene de devam edecek. Tabii bu huzurun üzerine birçok başka güzellik inşa edilecek. Bunlardan bir tanesi turizm, bir diğeri hayvancılık. Bu sene Cumhurbaşkanımızın talimatlarıyla yaylaları ve meraları bütünüyle yasaklamadan halkımızın istifadesine açtık. Sadece Van'da değil, tüm bölgede böyle oldu. Van için hayvancılığın önemi malum. İnşallah bu yaylaların serbest biçimde hayvancılığın kullanımına açılması ve hükümetimizin sağladığı, sağlayacağı ilave teşviklerle hayvancılık konusunda da inşallah Van, şaşalı geçmişini tekrar yakalayacak" diye konuştu.

 

“ÇİN ve HİNDİSTAN'I GERİDE BIRAKAN BİR BÜYÜME ORANI YAKALADIK”
Van Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Murat Zorluoğlu’nun konuşmasının ardından, katılım sağlayan Vanlı iş adamlarına hitap eden AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Cevdet Yılmaz ise; “Ekonomik büyümenin sadece bir sektörden değil, bütün sektörlerden kaynaklandığını” söyledi. Türkiye ekonomisinin, geçen yıl dünya ekonomisinin yüzde 85'ini oluşturan G20 ülkeleri içinde birinci sırada büyümesini tamamladığını ifade eden Yılmaz, “Ekonomide yüzde 7,4 büyüme sağlandı. Çin ve Hindistan gibi ülkeleri geride bırakan bir büyüme oranı yakaladık. Geçen yıl Avrupa Birliği içinde en büyük büyümeyi Türkiye sağladı. Avrupa'da bir tek İrlanda var. Onun büyüklüğünü de takdir edersiniz. Tarımımızda yüzde 5'e yakın bir büyüme var. Sanayimiz ve hizmetlerimiz dâhil bütün sektörlerden kaynaklanan bir büyüme olduğunu görüyoruz. İhracatın, turizmin, dış talebin de destek verdiği, sadece tüketimden kaynaklanan bir büyüme değil, yatırımların da destek verdiği büyüme oldu. Bu yılın ocak ayı ile geçen yılın ocak ayını mukayese ettiğiniz zaman bir milyon 600 binin üzerinde ekonomimiz istihdam üretti. Bütün Avrupa'yı topladığınız zaman 500 milyondan fazla nüfus olmasına rağmen 2 milyon ek istihdam oluşturmuşlar. Biz 80 milyon nüfusumuzla bir milyon 600 bini aşan ek istihdam oluşturduk. Bu, gerçekten önemlidir. Buna biz kapsayıcı büyüme diyoruz. Bu durum sadece belli illerden kaynaklanan bir büyüme değil, bütün Türkiye'den kaynaklanan bir büyümedir" dedi.

 

“GÜVENLİĞİN OLMADIĞI YERDE EKONOMİK GELİŞME VE KALKINMA BEKLENMEZ”
Van'a geçen yıl 500 binin üzerinde turist geldiğini hatırlatan Yılmaz, “Bu yılın ilk aylarında turist sayısındaki yüzde 40’lık artış, mutluluk verici bir durum. Bu artış, Van ekonomisinin durumunu gösteren çok önemli bir göstergedir. Ayrıca bu yıl turizm sezonunun Van'dan başlıyor olması çok güzel. Bu bölgelerimiz uzun bir zaman medyada farklı haberlerle gündem oldu. Şimdi yeni bir dönemdeyiz ve çok şükür, çok daha güvenli bir ortamda farklı gelişmeleri görüyoruz. Güvenlikle ekonomi arasında çok güçlü bir bağ bulunuyor. Güvenliğin olmadığı yerde ekonomik gelişme ve kalkınma beklenemez. Güvenli bir ortam, turizmin de altyapısıdır. 2014 yılında yaşanan birtakım olumsuz hadiselerle İranlı turistlerin valizlerini alıp gittiğini çok net bir şekilde hatırlıyoruz. Şimdi daha güvenli bir ortamda yüz binlerce turist geliyor. Esnafımız kazanıyor, gençlerimiz yeni iş imkânlarına kavuşuyor" şeklinde konuştu.

 

"VAN'DA 3 MİLYAR TL DEĞERİNDE KAMU YATIRIMLARIMIZ VAR”
İşadamlarının yatırım yapmasında güvenli ortamın önemli olduğuna dikkat çeken Yılmaz, şöyle devam etti; “Gerek Vanlı iş adamlarının yatırım yapması gerekse dışarıdan gelen işadamlarının buraya yatırım yapmaları konusunda güvenli ortam önemlidir. Güvenli olmayan bir ortamda ne sermayeyi ne de yetişmiş elemanı tutabilirsiniz. Beyin göçü de olur, sermaye göçü de olur ama güvenli ortamınız varsa dışarıdan beyin göçü alırsınız, sermayeyi de buraya çekersiniz. Şimdi Van'da hali hazırda 3 milyar lira değerinde bir kamu yatırımımız var. Bunun için yıllık ödeneğimiz 260 milyon TL’dir. Buna birkaç ili de eklersek bu rakam 4 milyar TL’yi buluyor.“ 

 

TUŞBA'YA DEVLET HASTANESİ
Tuşba ilçesinde bir devlet hastanesinin yapılacağı müjdesini veren Yılmaz, “Tuşba Devlet Hastanemiz bu sene yatırım programımıza girdi. Sadece bu yatırımın proje bedeli 60 milyon TL’dir. Yine Kuzey Van Gölü Selçuklu Bölgesel Bütünleşik Restorasyon Projemiz var. Bu da Van'ı yakından ilgilendiriyor. Sadece bu projenin tutarı 40 milyon TL’dir. Bunun yanında geçmişte ‘Cazibe Merkezleri Programı’ kapsamında yaptığımız hizmetler var. Yine tarafımızdan yapılan Urartu Müzesi, Türkiye'nin en büyük müzelerinden biridir. 1,5 milyon ziyaretçi ve 100 bin eser sergileme kapasitesi olan bir müzeden bahsediyoruz. Bu da Van'ın turizmine ayrı bir değer katacak" dedi.

 

“GEÇMİŞİN EKSİKLERİNİ HIZLA TELAFİ ETMEYE ÇALIŞIYORUZ”
Van Organize Sanayi Bölgesi İş Adamlarıyla yaptığı toplantı sonrası Valiliğe geçen AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Yılmaz, burada Valilik Şeref Defterini imzaladıktan sonra makama geçti.
Valilik makamında Van Büyükşehir Belediyesinin yapmış olduğu yatırımlar ve yapılması beklenen projeler hakkında konuşan Yılmaz, projelerin tamamının heyecan verici olduğunu söyledi.
Yılmaz; “2016 yılında belediye harcamalarının sadece yüzde 30’u yatırımlara tahsis edilmişken, 2017 yılında bu oran yüzde 60’a çıkmış. Tutar olarak söylersek; 138 Milyon TL'den yatırımlar 2017 yılında 369 Milyon TL’ye yükselmiş. Bu aslında şunu gösteriyor, Van, belediye hizmetleri açısından uzun yıllardır yatırıma hasret kalmıştı, geçmişin bu eksiklerini de hızla telafi etmeye çalışıyoruz. Bu açıdan ayrıca tebrik ediyorum. Özellikle sıcak asfaltta yapılanlar adeta Van’a bir seviye atlatmış durumda. Kırsal alanda 650 Kilometre sıcak asfalt yapılmış durumda. Toplam 960 Kilometre asfaltlama çalışmasını sadece geçen yıl Büyükşehir Belediyemiz yapmış ve bu da gerçekten Van için çok çok önemli bir hizmet. Diğer taraftan yine İki Nisan Caddesi görülmeye değer bir yer haline gelmiş durumda, oradaki çalışmalar da ayrıca memnuniyet verici. Bu vesileyle Van’ın 100. yıldönümünü de tebrik ediyoruz.” ifadelerini kullandı.

 

“AKILLI KART, AKILLI DURAK”
“Van Büyükşehir Belediyesinin ‘Akıllı Kart, Akıllı Durak’ çalışması, not aldığım yine önemli bir çalışmadır” diyen Yılmaz; “BELVAN denilen çalışma da örnek bir çalışma gerçekten. Vatandaşımızın memnuniyetini oluşturan, zaman kaybını azaltan, maliyetlerini düşüren çok önemli bir hizmet. Belediyemiz eğitime çok önemli bir katkı sunmuş, geçen yıl 250 mahalle okulu onarılmış, çocuklarımız için çok daha güzel bir hale getirilmiş. Parklara, yeşil alanlara çok büyük önem veriliyor, tarıma, kırsal kalkınmaya yine belediyemizin katkıları var. Gençlere dönük Sürekli Eğitim Merkezi kurulmuş durumda, şuan itibari ile dar gelirli aileleri olan 2500 gencimiz istifade ediyor. Önümüzdeki yıl inşallah 5000’e çıkacak, bu fırsat eşitliği oluşturmak noktasında daha fazla gencimizin yüksek öğretim imkânından faydalanması anlamında yine çok değerli bir çalışma” şeklinde konuştu.

 

ÇEVRE KONUSU
“Çok sayıda yatırımlar var ama benim not aldığım altını çizmek istediğim çevre ile ilgili yatırımlardır. Çevrenin lafını etmekle olmuyor, çevre demekle çevre düzelmiyor, daha iyi olmuyor. Samimi bir şekilde çevre diyorsanız bunun gereklerini yapmanız lazım” diyen AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Cevdet Yılmaz, açıklamalarını şu şekilde sürdürdü; “Alt yapı yatırımlarını yapmanız lazım, maalesef bu güne kadar Van Gölümüze halen arıtılmamış atık su karışıyor ve bu Van’ın büyük değerini geçmiş belediyecilik anlayışı koruyamadı, şimdi yeni yapılan bir proje var. Atık Su Arıtma Tesisi ihalesi yapılmış durumda, 88 Milyon TL’ye ihale edilmiş bir proje ve Van’ın geleceği, Van Gölünün geleceği adına çok hayati bir proje. Bunun için Sayın Valimizi ve Büyükşehir Kayyumumuzu özellikle tebrik ediyorum, gerçekten çok anlamlı bir proje. Diğer taraftan yine katı atık, bunu duyduğum için de çok üzüldüm, bu güne kadar Van gibi büyük ölçekli bir ilde vahşi depolama devam ediyor. Yeni yapılan proje ile hem düzenli depolamaya geçilmiş olacak, hem de bu katı atıktan faydalanma imkanı doğacak. Büyük ölçekli 20-25 Milyon Dolarlık çok önemli bir proje.”
Kent Meydanı projesinin de yine altı çizilmesi gereken heyecan verici bir proje olduğunu söyleyen Yılmaz; “Sadece yaşam ortamını iyileştirmekle kalmayacak, aynı zamanda ekonomik ortama da büyük katkı verecek. Hem turizm bakımından hem daha nitelikli insan gücünün Van’da yaşaması bakımından çok kıymetli bir proje, inşallah 25 dönüm üzerinde böyle güzel bir proje olacak. Altı da otopark olmak suretiyle park probleminin ne kadar önemli olduğunu hepimiz gündelik hayatımızda biliyoruz. Ayrıca Urartu Müzesini yaptık, yakında açılacak, bunu tamamlayacak şekilde bir de kent müzesi yapılacak, ulusal ölçekli müzenin yanı sıra kent müzesi yapılacak, burası da yaşayan kültürel, sanatsal faaliyetlerin de yapıldığı çok nitelikli bir müze olarak planlanıyor. Tarihi dokusuyla birlikte peynirciler çarşısı ihya edilecek, bu da yine Van’ın üreticileri için ve turizm için çok önemli bir proje. Son olarak da Akdamar Adasının su problemi var, susuz kaldığı için bir takım problemler yaşanıyor, belediyemiz yine ilk defa bu dönemde o bölgenin su problemini de çözmek için bir planlama yapmış durumda.” diye konuştu.

 

AK PARTİ İL BAŞKANLIĞINA ZİYARET
Buradaki açıklamalarının ardından Genel Başkan Yardımcısı Yılmaz, AK Parti Van İl Başkanlığı'nı ziyaret etti. 
İl Başkanı Kayahan Türkmenoğlu’ndan çalışmalar hakkında brifing alan Yılmaz, Van’ın kendileri için değerinden söz etti. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başta olmak üzere Van ile ilgili bugüne kadar ellerinden gelen tüm gayreti sarf ettiklerini anlatan Yılmaz, "Fakat siyaseten tam arzu ettiğimiz noktada değiliz. Daha iyi neticeler almak istiyoruz. Halkımızın daha fazla teveccühünü kazanmak istiyoruz. Bu noktada kendimize bakmak durumundayız. Bu kadar yapılan hizmet, bu kadar sağlanan gelişme var. Bunları biz nasıl daha fazla halkımıza yansıtırız ve siyasi bir sonuca dönüştürürüz, bunun üzerinde hepimizin kafa yorması lazım. Biz hiçbir zaman halka fatura kesen bir parti değiliz. ‘Halk ne yaparsa haklıdır’ deriz ve kendimize bakarız. Kendimizi düzeltmeye çalışırız. Varsa bir eksiğimiz, kendi eksiklerimizi gidermeye çalışırız. Önümüzdeki süreçte de inşallah bu anlayış içerisinde halkımızı daha iyi anlamaya çalışarak, kendimizi onlara daha iyi anlatarak AK Parti’nin Van’daki çıtasını daha yukarılara çekeceğiz. Seçime yaklaşık bir yıl gibi çok az bir süre kaldı. Bu süreyi en iyi şekilde değerlendirip, inşallah seçimlerde özellikle mahalli yönetimlerde AK Parti anlayışının zihniyetinin Van ile buluşmasını istiyoruz. Bu gerçekleştiği zaman hem hizmetler itibariyle hem de ekonomik kalkınma itibariyle Van çok farklı bir dönem yaşayacaktır" ifadelerini kullandı.
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Yılmaz, AK Parti il başkanlığı ziyareti sonrası Tekstil Kent’in de aralarında olduğu bazı yerleri ziyaret etti.
Yılmaz günün sonunda ise AK Parti İl Başkanlığı tarafından düzenlenen ‘Vefa Buluşması’na katıldı.
Burada da partililere hitap eden Genel Başkan Yardımcısı Yılmaz, “Ne yaparlarsa yapsınlar, nasıl saldırıyorlarsa saldırsınlar, birliğimizi ve beraberliğimizi koruduğumuz sürece bu gün de olduğu gibi bundan sonra da başaramayacaklardır. Beylik peşinden koşanlar, makam, mevki peşinde koşanlar başka siyasetlere gidebilirler. Ancak bu siyaset anlayışında onlara yer yoktur. Bu 15 yıllık süreçte sadece ekmeğimizi büyütmedik, özgürlüklerimizi de artırdık. Devlet ve milleti buluşturduk. Devlet ve milleti karşı karşıya getiren siyasi anlayışları tasfiye ettik. Bugün çok şükür devlet ve millet aynı yöne doğru bakıyor” ifadelerini kullandı. / Haber: M.Selim Kurt

 

Kaynak: (Prestij Haber Merkezi) - Prestij Haber Merkezi