Yılmaz'dan iddialara yalanlama geldi

Van Edremit TOKİ'de önceki gün çalışmaya başlayan 65 hat ile ilgili iddiaları yanıtlayan 86 nolu Kooperatif Başkanı Murat Yılmaz, söz konusu 65 hattın belgelerini sunarak herhangi bir eksiklerinin olmadığını dile getirerek Şoförler Oda

VAN 21.02.2014 11:15:06 0
Yılmaz
Tarih: 01.01.0001 00:00
Konuyla ilgili olarak sorularımızı yanıtlayan Yılmaz, daha önce Edremit TOKİ’de büyük bir ulaşım sıkıntısı yaşandığını ifade ederek, “Elimizdeki belgelerle kooperatifimizin herhangi bir belgesinin eksik olmadığını belirtmek istiyoruz.” dedi.



Yılmaz, mevcut Şoförler Odası Başkanının kendileri hakkında asılsız iddialarda bulunduğunu belirterek, “Araçlarımızın eksik evraklarının olduğunu ve eksik evraklarla çalışıldığını belirtmektedirler. Ben de elimdeki belgeleri kamuoyuna sunma gereği duydum. Elimizde Belediyenin meclis kararı, 03.07. 2012’de Edremit Belediyesinin Belediye Başkanlığı ve 7 tane encümenimizin verdiği karar bulunmaktadır. Bu kararla 36 ve 86 nolu kooperatiflerin güzergâh ve ruhsatlandırılması kararı da 03.07.2012 tarihinde 20 sayı numarası ile verilmiştir. Ve bu kararlarla tespit edilmiştir. Ayrıca bu meclis kararında güzergâhlarımızın çizili fotoğraflarını da sizlere sunuyoruz.” şeklinde konuştu.



Eksik olan hiçbir belgelerinin olmadığını öne süren Yılmaz, burada bir parti davasının olmadığını ifade ederek, “BDP’li olan isimler de bulunmaktadır. Kanunsuz hiçbir evrakımız da bulunmamaktadır. Burada AK Parti ve BDP’nin de meclis üyeleri bulunmaktadır. Kimse bunu AK Parti meclis üyelerinin yaptığını iddia edemez. Burada elimizde belgelerimizle bunu ispatlıyoruz. Burada hepimiz kardeşçe barışçıl bir şekilde yaşamak istiyoruz. Bazı insanların bu memleketi kana bulayacak kavga çıkacak söylemleri asılsızdır. 3 ve 27 nolu kooperatiflerde çalışan tüm arkadaşlar bizim arkadaşlarımızdır. Burada kamu kuruluşları ile verilmiş ortak bir karar vardır. Burada halkın mağduriyetinin giderilmesi söz konusudur. Halk bu olayları hala anlamamıştır. Bu belgeler bize verilmiş ise bu halkın mağduriyetinin giderilmesi içindir. Bu çekişmeler bir kenara bırakılarak dostça kardeşçe bu sorunun çözülmesi taraftarıyız.” diye konuştu.




"Karşı taraf da belgelerini ortaya koysun"
Belgelerin detaylarını da bizlerle paylaşan Yılmaz, “Söz konusu meclis kararından sonra Edremit İl trafik komisyonu kaymakamlık bünyesinde 06.11.2012 tarihinde 2012 esas: 2 olarak bizlere bu haklar kanun çerçevesinde verilmiştir. Bizler de hızlı bir şekilde var olan sıkıntıyı gidermek için çalışmaya başladık. O günün kaymakamı Mehmet Akif Celap, başkanlığında toplanarak, bu karar verilmiştir. Bu kararla birlikte belediyemizde başkan olarak o zaman görev yapan Vural Ayvaz ve isimleri mevcut olan üyelerle aralarında o dönemin cemiyet başkanı Faruk Alparslan’ın imzası olan karar ispat niteliğindedir. Burada ayrıca il Trafik Komisyonu kararı da mevcuttur. Tüm bunlardan sonra 65 tane minibüs Diyarbakır’da bulunan Karayolları Bölge Müdürlüğü tarafından D4 belgeleri alınmıştır. Burada bizlerle ilgili iddialarda bulunanlara seslenmek istiyorum. İşte bizler belgelerimizi sunuyoruz. Diğerlerini de buna davet ediyoruz. Burada evrakları yüzde yüz tam olan bir kooperatif varsa oda 36 ve 86 nolu kooperatiflerdir. Mevcut Başkanımızı da doğruları söylemeye ve ispata davet ediyorum.” diye konuştu.




Yılmaz ayrıca, duraklarda kavga beklentisinin de söz konusu olmadığını ve kimsenin herhangi bir parti davasında olmadığını ve artık asılsız iddialardan vazgeçilmesi çağrısında bulundu.




Ayrıca konuyla ilgili konuştuğumuz yolcular ise uygulamadan memnun olduklarını ve söz konusu araçların kaldırılması durumunda eski mağduriyetlerin devam edeceğini belirtiler. Edremit Yeni TOKİ konutlarında oturduklarını belirten Abdulhakim Kalkanlı, “Öncesinde bizler çok ızdırap çektik. Sıkıntı yaşadık. Bilhassa bayanlar ayakta kalıyorlardı. Sebep olanlardan Allah Razı olsun biz bu uygulamadan memnunuz.” diye konuştu.




Celalettin Sert adlı yolcu da, uzun süredir TOKİ'de ulaşım sorunu yaşadıklarını belirterek, “Ben eski TOKİ’de oturuyorum. Orada yukarı çıkıncaya kadar araba bulamıyorduk. Yarım saat araba beklediğimiz oluyordu. Yeni uygulamadan memnunuz.” diye konuştu. (Murat Dalgın - İLKHA)