YILMAZ: TEŞVİKLERE YENİLERİ EKLENDİ

Van’daki işadamlarına seslenen Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Cevdet Yılmaz, hükümetin Van’ın da içinde bulunduğu bazı şehirlere yönelik pozitif ayrımcılık yaptığını ve önemli teşvikler sunduğunu belirterek, “Ancak bu teş

VAN 29.10.2016 11:24:08 0
       YILMAZ: TEŞVİKLERE YENİLERİ EKLENDİ
Tarih: 01.01.0001 00:00
  Bölge: Bişar Ulutaş

      İran İhracat Zirvesi ve Fuarı için Van’da bulunan ve Van’ın Enleri programında konuşan Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Cevdet Yılmaz, işadamlarına seslendi.


      YILMAZ: TEŞVİKLERE YENİLERİ EKLENDİ
     Van’da 6. Bölge teşviklerinin uygulandığını söyleyen Yılmaz, Van’ın, Doğu Anadolu Bölgesi’nin cazibe merkezlerinden biri olduğunu hatırlattı.
         Yılmaz, “Bildiğiniz gibi Van 6. Bölge teşviklerinden faydalanıyor. Bu da yetmez dedik. Şimdi bu teşviklere yenilerini ekledik. Diyoruz ki yatırımcının binasını biz yapalım, biz temin edelim. Makinasını getirip kursun, yatırım maliyeti için kredinin faizini biz karşılayalım ve sıfır faizli kredi imkânı sağlayalım. Yatırımı bitti, işletme aşamasına geçeceğinde işletme sermaye ihtiyacını karşılıyoruz. Pazarlama konusunda sıkıntı yaşadığında yine yardımcı oluyoruz. Başka bir bölgeden buraya taşınmak isteyene, taşınma bedelini karşılıyoruz. Bunlar cömert teşvikler. Ama kritik unsur, yine bu yatırımları Van’ın insanı yapacak. Van’daki iş dünyasına önemli görevler düşüyor. Bu teşvikler, yatırımcı olmazsa işe yaramaz. O yüzden bu teşviklerin iyi değerlendirilmesi gerekir. Benim naçizane teklifim, yeni çalışmalar yapın. Bu teşvikleri insanlara anlatın. Proje fikirleri geliştirin. Güzel projelerle başka yerlerdeki işadamlarına gidip onları buralarda yatırım yapmaya davet edin. Bunları yaparsanız, yeni yatırımlarla Van zenginleşecek ve Van gelişecek. Bu, sadece Van’ı ilgilendirmiyor, çevre şehirlere de büyük fayda sağlanır” dedi.


      Konuşmasında Van’a çıkarma yapan TÜMSİAD’a da teşekkür eden Yılmaz, “Ben TÜMSİAD’a da teşekkür ediyorum. 81 ilden işadamlarını Van’a getirdiler. Bu işadamlarımız burada kahvaltı yapıp gitmesin. Burada yatırım ortamını değerlendirsinler istiyorum. İş olunca, Van zenginleşecek. Bunlar çok sevindirici. Ayrıca İran, hemen Van’ın yanında. Daha çok turist gelsin Van’ımıza. Daha çok yatırımcı gelsin. Korkular azalsın, umut çoğalsın istiyoruz. Çatışmalar azalsın, birlik, kardeşlik çoğalsın istiyorum. Toplumun olumlu gündeme taşınması için herkes üzerine düşeni yapmalı. Başarının konuşulduğu, kültürel faaliyetlerin olduğu, olumlu çalışmaların ve yaşanır bir toplum için herkesin elbirliğiyle çalışmasını istiyoruz. Korkularla toplumlar zenginleşmez. Toplumları zenginleştiren, geliştiren umutlardır. Bizler de söylemimizi şekillendirirken, sürekli umutları konuşuyoruz. Umutları yitirmemeye çalışıyoruz. Aciz varlıklar değiliz biz. Yapıp ettiklerimizle toplumu inşa ediyoruz. Hepimiz sorumluyuz. Toplumda olup bitenden sorumluyuz” ifadelerini kullandı.