Yıllardır suları tankerle karşılanan mahallenin umudu BDP

Büyükşehir Yasası'nın ardından mahalle statüsü kazanan Erciş'in Işıklı köyünde halk, su olmadığı için yıllardır ihtiyaçlarını belediyenin itfaiye tankerleri ile taşınan su ile karşılıyor. Önemli su kaynaklarının olduğu k

VAN 17.04.2014 10:42:27 0
Yıllardır suları tankerle karşılanan mahallenin umudu BDP
Tarih: 01.01.0001 00:00
Büyükşehir Yasası'nın ardından mahalle statüsü kazanan Erciş'in Işıklı köyünde halk, su olmadığı için yıllardır ihtiyaçlarını belediyenin itfaiye tankerleri ile taşınan su ile karşılıyor. Önemli su kaynaklarının olduğu köyde su sorunu yaşayan yurttaşlar, Erciş Belediyesi'ni AKP'nin elinden alan BDP'den umutlu.



Van'ın Erciş ilçesine bağlı Işıklı Mahallesi, su ihtiyacını yıllardır belediyeye ait itfaiye tankerinden taşınan su ile karşılıyor. Büyükşehir yasasından sonra mahalle statüsü kazanan köyde, önemli su kaynakları olmasına rağmen bugüne kadar su sorununa çözüm üretilmedi. Sabahın erken saatlerinde yol kenarında kovaları ile bekleyen mahalle sakinleri, paslı tankerden aldıkları suyu kovalara doldurarak evlerine taşıyor. İtfaiye tankerine yetişemeyen aileler ise susuz kalıyor. AKP'nin belediyeyi yönettiği sırada belediye başkanının 'su hattınızı çekin size su verelim' sözü üzerine, kendi imkanları ile su şebekelerini yapan mahalleliler, daha sonra suyun verilmesi için hiçbir muhatap bulmadı.



'Tek umudumuz BDP'



Suları akmadığı için çamaşır makinesi kullanamadıklarını aktaran Antike Yıldız adlı yurttaş, yaşanan su sorunun en büyük mağdurlarının kadınlar olduğunu belirtti. Tankerden aldıkları suyun paslı ve kirli olduğuna dikkat çeken Yıldız, "Buna su demeye bin şahit lazım. İçinde pas ve bakteri gibi bir sürü şey var. Bizler, mecbur kaldığımız için kullanmak zorunda kalıyoruz. Çoğu defa çocuklarımız yüksek ateş ve ishal gibi şikayetlerden hastalanıyor. Su sorunumuzun artık giderilmesini istiyoruz" dedi. Seçimlerde sürekli AKP'den vaatler aldığını ifade eden Necdet Yıldız ise, seçimler sonrası hiçbir icraat görmediklerini ifade ederek, belediye kapısına gittiklerinde çeşitli hakaretlere maruz kaldıklarını açıkladı. Köylerinin mahalle statüsü kazanması ve belediyeyi BDP'nin almasının kendilerini umutlandırdığını söyleyen Yıldız, "Tek umudumuz BDP. Umarım BDP de diğer yönetimler gibi bizi hayal kırıklığına uğratmaz" diye konuştu.



20 yıldır susuz



Işıklı Mahallesi'nin 20 yıllık bir geçmişi olduğunu ifade eden Farız Deniz adlı yurttaş da, köyün 20 yıldır su sorunu yaşadığını belirterek, "Kendi imkanlarımızla kepçe tuttuk, malzeme aldık, bir kilometre boru döşedik. Buna rağmen belediye bize su vermedi. Erciş'in önemli su ihtiyacı, buradaki kaynaklarından karşılanırken, biz kendi kaynaklarımızdan bile faydalanamıyoruz. Yeni belediyemizden ricamız bir an önce su sorunumuza cevap olması" diye konuştu.



İnsanlık dramı yaşadıklarını aktaran İdris Motor ise BDP'li belediyeye çağrıda bulunarak, "Burada bir insanlık dramı yaşıyoruz. İlkel çağlarda bile insanların su imkanları varken, 2014 yılında biz susuzlukla mücadele ediyoruz" şeklinde konuştu.



Konu hakkında görüştüğümüz Erciş Belediyesi Eş Başkanı Diba Keskin, "AKP'li yönetim, Erciş'i enkaza çevirmekle yetmediği gibi belediyeyi de enkaza çevirmiş. Allahın izni ile devir işlemlerimizi tam anlamıyla tamamladığımızda ilk işimiz bu önemli sorunları çözmek olacak" dedi. DİHA