Yıldırımoğlu; 'Üreticiler, kooperatif çatısı altında bir araya getirilmeli'

Van Kuyumcular Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Yıldırımoğlu, şehir içindeki ahırların yıkılmasına yönelik yapılan çalışmaları desteklediklerini belirtirken, bir de önerilerinin olduğunu söyledi. Geçimini hayvancılıkla sağ

VAN 21.09.2020 10:43:23 0
Yıldırımoğlu; 'Üreticiler, kooperatif çatısı altında bir araya getirilmeli'
Tarih: 01.01.0001 00:00

Yıldırımoğlu, insanların mağdur olmaması için gerekli alt yapı çalışmalarının yapılması gerektiğini belirterek, kooperatifleşmeyi işaret etti. Van’ın sürekli büyüyen ve göç alan bir kent olduğunu hatırlatan Yıldırımoğlu :“Şehir içinde ahırı olan vatandaşları, şehir dışına götürüp kooperatifleştirerek biraraya getirmek lazım. Ayrıca ahırları 5 veya 10 kilometre şehir dışına çıkarmak da çözüm değildir, çünkü Van her geçen gün büyüyor, büyük bir göç alıyor. Yarın o yakın bölgeler de şehir içinde kalacak. Buna göre bir planlama yapılmalı” dedi.

Şehir içindeki ahırların yıkılmasına yönelik merkez ilçe belediyeleri tarafından yapılan yıkım çalışmaları devam ederken, çeşitli kesimler de konuya ilişkin görüşlerini dile getiriyor.

Van Kuyumcular Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Yıldırımoğlu, konuyla ilgili şu açıklamayı yaptı: “Van’ımızın insanlarının daha güzel bir çevreye ve daha sağlıklı, daha iyi bir yaşama sahip olmasını destekliyoruz. Tabii şehir içindeki ahırlar insanlarımıza rahatsızlık veriyorsa, çevreye zarar veriyorsa biz de şehir dışına çıkarılmasından yanayız. Ancak ahırları şehir dışına çıkarırken, 3-5 hayvanı olan üreticiyi de mağdur etmemek lazım. Bu nedenle bana göre önce bu ahırların taşınacağı bir alan belirlenmeli ve buranın alt yapısı yapılmalıdır. Elbette devlet büyüklerimiz, yöneticilerimiz bu işi daha iyi bilirler, tarım ve hayvancılık üzerine ilgili bakanlık ve kurumlarımız var. Bu kurumlarımız marifetiyle alt yapısı yapılmış alanlar oluşturulursa, daha sağlıklı bir taşınma söz konusu olabilir. 3-5 hayvanı olan insanlarımız var, bu yolla geçinenler var, bunlar şehir dışında bir yer alma veya kiralama kapasitesine sahipler mi? Bu insanlar yarın hangi parayla geçinecekler?  Veya hangi parayla gideceği yerde tesis kurabilecekler? Bana göre, şehir içinde bir kaç hayvanı olan üreticinin mağdur olmaması için, kooperatif çatısı altında bu insanlarımızı bir araya getirebilmeliyiz. Kooperatifleşerek hem şehir dışında hayvancılık yapabilirler hem de bu şekilde geçimlerini sağlayabilirler."
Özel Haber: M. Selim KURT

Kaynak: (Prestij Haber Merkezi) - Prestij Haber Merkezi