Yıldırım'dan muhtarlara çağrı

Van Tuşba Belediyesine bağlı tüm muhtarlara çağrıda bulunan Tuşba Mahalle Muhtarlar Derneği Başkanı Abdullah Yıldırım, mahallelerin sorunlarının çözümü noktasında beraber hareket etmelerini istedi.

VAN 9.09.2013 20:28:01 0
Yıldırım
Tarih: 01.01.0001 00:00
Geçtiğimiz aylarda hizmete açılan Van Tuşba Mahalle Muhtarlar Derneği'nin başkanı ve aynı zamanda Çitören köyünün muhtarı olan Abdullah Yıldırım, Tuşba Belediyesine bağlı diğer muhtarlara seslenerek birlikte hareket etme çağrısında bulundu.

 

Van'ın büyükşehir statüsü kazanmasının ardından oluşturulan Tuşba ilçesine 42 muhtarlığın bağlandığını söyleyen Yıldırım, şu an 28 muhtarlığın derneğe kayıtlı olduğunu söyleyerek, "Tuşba Belediyesine bağlı tüm muhtarların derneklerine sahip çıkmalarını ve mahallelerine hizmetlerin daha iyi ve zamanında yapılması için aynı çatı altında birleşmeleri çağrısında bulunuyorum." dedi.

 

Yıldırım, dernekçe sürdürülecek çalışma konuları ve biçimleri ile ilgili olarak da şunları söyledi:

 

"Mahalle ve köy muhtarlığının, faaliyetlerinin etkinleştirilmesi ve geliştirilmesi için araştırmalar yapmak. Kurs, seminer, konferans ve panel gibi eğitim çalışmaları düzenlemek. Gerekli görülen yerlerde şube ve temsilcilikler açmak. Derneğin amacı ile ilgisi bulunan ve kanunlarla yasaklanmayan alanlarda, diğer derneklerle veya vakıf, sendika ve benzeri sivil toplum kuruluşlarıyla ortak bir amacı gerçekleştirmek için platformlar oluşturmak." (Fırat Arslan-İLKHA)