Yılbaşı kutlamaları Hz. İsa’ya en büyük hakarettir” (foto)

Bir peygamberin doğduğu gününün türlü türlü rezilliklerle kutlanmasının Hıristiyanlar açısında da doğru olmadığını belirten Ercişli âlim, kanaat önderleri ve halk, Bir Müslümanın bunları yapmasının ise mümkün olmadığına

VAN 27.12.2013 15:41:06 0
Yılbaşı kutlamaları Hz. İsa’ya en büyük hakarettir” (foto)
Tarih: 01.01.0001 00:00
Yılbaşının Müslümanlarla alakası olmayan ve Hıristiyanlara ait olan bir gün olduğu ifade eden Ercişli âlim ve kanaat önderleri, Hz. İsa’nın doğumunu içkiyle ve her türlü rezaletlerle kutlandığını belirterek, Bunun Hz. İsa’ya yapılacak olan en büyük hakaret olduğuna dikkat çektiler.
“Kim bir kavme benzemek isterse o da onlardandır”
Yılbaşı kutlamalarını bir asimilasyon hareketi olduğunu ve yılbaşı kutlamalarına katılanların asimilasyona uğradıklarına dikkat çeken Molla Yakup Arıkarınca, günümüz Hıristiyan dünyasının kutladığı yılbaşı eğlencelerinin İslam’la hiçbir alakası olmadığını belirterek, “Hiçbir Müslüman yılbaşı adı altında yapılan rezilliklere katılamaz ve kutlayamaz. Bunlara katılmak asimile olmak demektir ki Hz. Muhammed (sav) bin 500 sene önce bir hadisinde şöyle tarif ediyor. ‘Kim bir kavme benzemek isterse o da onlardandır’ kaidesiyle bizlerin yol haritasını çizmiştir” dedi.
“Ey iman edenler içki, kumar, faiz ve dikili taşlar şeytan işi birer pisliktir”
Müslümanın hiçbir şekilde küfre benzemeye çalışmaması gerektiğine vurgu yapan Mola Arıkarınca, batının kötü ahlakına benzememeye çalışmanın ya da onları taklit etmenin tehlikeli olduğunu vurgulayarak, “Bunu yapmaya çalışan kim olursa olsun O da o toplumdandır. Bu konu ile ilgili Rabbimiz, hayat mektebimiz olan Kuran-ı Kerim’de bizlere şöyle bir mesaj gönderiyor. ‘Ey iman edenler içki, kumar, faiz, dikili taşlar şeytan işi birer pisliktir’ Onun için böyle şeylerden uzak durmamız istenmektedir. Tabii içki, kumar, faiz, haram şeyler dediğimizde bunun içine birde yılbaşı biletleri, yılbaşı oyunları, yılbaşı şans oyunları da girer. Bunun için Müslüman böyle şeylerden de uzak durmalı ve kendisini muhafaza etmelidir. İnsanın, başkasına benzemeye çalışması başkasını taklit etmesi, kendisine kültürüne dinine ve örfüne yabancılaşmasıdır. İnsanın insanlığa yabancılaşmasıdır. İnsanın Kur’an ve davasına yabancılaşmasıdır” şeklinde konuştu.
Aynı zamanda İslam dinin her toplum ve millet için şefkat, merhamet, rahmet ve bereket olduğunu dile getiren Arıkarınca, “Onun için bizde diyoruz ki yılbaşı kötülüklerine karşı dikkatli olmak gerekir. Eğer rabbimiz bize bir şey yasaklamışsa bunu yapmamamız gerekir. Ayette geçtiği gibi kumar, emeğin istismarıdır. Buna da dikkat etmeli ve haram adetleri kesinlikle taklit etmemeye çalışmalıyız. Müslüman bu şeylerden uzak durmalı ve kesinlikle hem dünya hayatını hem de ahretini zehirlememelidir” diye konuştu.
Yılbaşının Müslümanlarla alakası olmayan ve günümüz Hıristiyanlarının bir eğlencesi olduğunu ifade eden kitap evi işletmecisi Abdulvahap İnan ise Günümüz Hıristiyanlarının kutladığı yılbaşı eğlencelerinin Hz. İsa (as)’a yapılan en büyük hakaret ve haksızlık olduğuna dikkat çekerek, Müslümanların bu tür çirkefliklere bulaşmalarının ya dinlerini tanımamalarından ya da İslam kültüründen habersiz olmalarından kaynaklandığını söyledi.
“Müslümanların bunlara tevessül etmeleri çok çirkin bir şeydir”
İnan, “Hıristiyan âleminde Hz Muhammed (s.a.s) ismi var mıdır? Bir Hatice Fatıma, Ayşe ismi bulamazsınız. Onlar bilerek İslam’a düşmanlık ediyorlar, fakat biz Müslümanlar olarak onlara düşmanlık etmiyoruz. Çünkü bizde İsa ismi çok var. Bütün peygamberlere aynı saygıyı gösteriyoruz. Hıristiyanlar, bilinçli olarak Müslümanları kendi kültürlerinden dinlerinden ve geçmişlerinden uzaklaştırmak istemektedirler. Bunun için de bu tür yollara başvurmaktadırlar. İnşallah artık Müslümanlarda da bir bilinçlenme olur. Artık kendi tarihlerini ve dinlerini öğrenirler ve bu rezilliklerden de kurtulurlar. Çünkü Müslümanların bunlara tevessül etmeleri çok çirkin bir şeydir” diye konuştu.  
Bu gecenin Mekke’nin fethi olduğunu ve Müslümanların alternatifler oluşturacak şekilde bu geceleri değerlendirmeleri gerektiğini sözlerine ekleyen İnan, “Müslümanlar bu gece alternatif oluşturarak kendi tarihlerine sahip çıkmaları gerekir. Neticede onlar kendi kültürlerini, çocuklarımıza, nesillerimize zorlada olsa benimsetmeye çalışmaktadırlar” dedi.
“Allah neslimizi batılıların oyunlarından, kültürlerinden uzak tutsun”
Milli Piyangonun devlet eliyle oynatılan bir kumar çeşidi olduğuna vurgu yapan Abdulvahap İnan, Bu milli piyango kumarına son verilmesi gerektiğini dile getirerek, “İnşallah Müslümanlar böyle bir şeye tenezzül etmezler. Cenabı Allah neslimizi batılıların oyunlarından, kültürlerinden uzak tutsun” duasında bulundu.
Müslümanların hayatları boyunca yapacakları şeylerde Allah resulü (as)’ı örnek almaları gerektiğini anlatan Saadetler Camii imamı Metin Çelik de “İslam kültüründe yılbaşı kutlamaları diye bir şey yoktur. Bu adet gayri İslami’dir. Biz İslam topluluğu olarak eğer başka dinlerin gelenek ve göreneklerini hayatımıza koyarsak ve bilinçli bir şekilde bunları yaparsak Allah muhafaza imanımızın gitmesine sebep olabilir. Çünkü biz Müslümanların Kuran’ın ve sünnetin ışığı altında amel etmemiz gerekir. Resullalah (sav)’in hadisinde olduğu gibi eğer biz gayrimüslimlerin adetleri olan yılbaşını kutlarsak ve bu duruma razı olursak, peygamberimizin dediği gibi bizde onlardan oluruz” diyerek Müslümanların başka kavimlere benzememesi gerektiğini dile getirdi.  
“Medeniyetin dışı süstür, içi pistir”
Ayrıca yılbaşı gecesinde Allah’ın dinine zarar veren Allah’ın yasakladığı şeylerin yapıldığı bir zaman dilimi olduğunu ifade eden İmam Çelik, “Yılbaşında çok içki tüketiliyor, kumar oynanıyor. Bu kumara da şimdi Milli Piyango diyorlar. Hâlbuki biz Kur’an’a baktığımızda, Allah içki, kumar, put ve bazı aletlerle yapılan kumarın haram olduğunu söylüyor. Allah Kur’an içki içip kumar oynamayın demiyor. Bunlardan uzak durun yanlarına bile yaklaşmayın diyor. Umudumuz Allah’tan odur ki, Müslümanların bu ayetlere karşı gözü açık olması kendini küfrün tuzaklarından beri tutmasıdır. Üstadın dediği gibi medeniyetin dışı süstür, içi pistir. Kendinizi bu medeniyete tevessül etmeyin. Biz ne zaman İslam’a sarılsak, mükâfat olarak Allah’ın rahmetini ve yardımını göreceğiz. Eğer ki Allah yardım ederse insanın sırtı ne dünyada ne de Ahirette yere gelmez”  diye konuştu.
“Batı medeniyetleri kendi pis adetlerini Müslümanlara benimsetmeye çalışıyor”
“Bizim ne dinimizde nede kültürümüzde yılbaşı yoktur” diyen Karakoyunlu Lisesi 12. Sınıf öğrencisi, Sinan Bilici ise Şeytan ve kuklalarının savaşla bitiremediği İslam âlemini ve yakmakla işlevini bitiremediği hayat kitabımız Kur’an-ı Kerimi, Batı medeniyetleri kendi pis adetlerini Müslümanlara benimseterek bitirmeye çalışıyorlar. Örneğin insan Allah’tan istemesi gereken dileklerini ‘Noel baba’ ve Milli Piyango dedikleri hurafe putlarından istiyor ve istemeye teşvik ediliyorlar. Bir müslümanın bunlara son derece dikkat etmesi lazım. Yılbaşı adı altında işlenen zinalar, oynanan kumarlar müslümanın gözüne çarpmıyorsa, dikkat etmiyorsa O Müslüman imanından şüphe etmesi lazım. Bunun hakkında dünya ve ahret rehberimiz Hz Muhammed(s.a.v) “Kim bir kavme benzemek isterse oda onlardandır”. Bunun için bir Müslümanın bunlara son derece dikkat etmesi lazım” ifadelerini kullandı. Hamza Kaya


Haber Kaynağı: VAN OLAY GAZETESİ