Yılan deresindeki ıslah çalışmaları devam ediyor

Devlet Su İşleri tarafından Van'da yapılan dere ıslah çalışmaları devam ediyor.

VAN 4.06.2014 10:19:43 0
Yılan deresindeki ıslah çalışmaları devam ediyor
Tarih: 01.01.0001 00:00
Seyrantepe Mahallesi Düzyol’da bulunan 2,5 kilometre uzunluğundaki Yılan deresinde yapılan ıslah ve istinat çalışmaları sürüyor.

Su taşkınlarını önlemek için Van’da Devlet Su İşleri (DSİ) tarafından yapılan dere ıslah çalışması kapsamında Yılan deresinde yapılan çalışmalar devam ederken suyun akışını sağlayacak köprüler bir bir yapılmaya başlandı.

Derenin her iki tarafına yapılan istinat duvarı sayesinde su taşkınlarının önüne geçileceği belirtilirken, yapılan köprüler sayesinde hem araç geçişlerinin rahat sağlanacağı, hem de mahallede yaşanması muhtemel sel taşkınlarının meydana gelmesinin giderileceği ifade edildi.

Mahalle sakinleri geçmişte dere ıslah çalışmalarının olmamasından dolayı birçok kez sel taşkınları yaşadıklarını belirterek, yapılan çalışmaları memnuniyetle karşıladı.

Sağlık açısından da önemli bir çalışma olarak nitelendirilen dere ıslah çalışması, çevre kirliliğinin de oluşmasını önleyecek.

Yılan deresinde yapılan istinat duvarı çalışmasında ev sakinlerinin rahat geçişini sağlamak amacıyla her evin önüne köprülerin de yapılması gözlerden kaçmadı.

Öte yandan; Yılan deresine bağlantısı kurulan köprü çalışmasından dolayı Yeni Marangozlar Sitesi’nde esnafların iş yerlerine ulaşımı da aksadı. (Hacı Yılmaz-İLKHA)