Yıkım sırasında su borusu patladı

Erciş`te 23 Ekim 2011 meydana gelen depremde ağır hasar gören Erciş merkez Kara Yusuf Paşa Caminin daha önce benzeri görülmemiş şekilde demir halatla yıkılan minarenin ikincisi de bugün aynı şekilde yıkıldı. Büyük bir gürültü ile y

VAN 13.02.2013 11:04:36 0
Yıkım sırasında su borusu patladı
Tarih: 01.01.0001 00:00
Erciş`te 23 Ekim 2011`de meydana gelen 7,2`lik depremde, 39 yıllık Erciş`in en büyük merkez camisi olan Kara Yusuf Paşa Camii ağır hasar görmesi sonucu yıkım çalışmalarına minarelerden başlanmıştı.


Daha önce vinçle minare gövdesine bağlanan demir halatlarla yıkılan minarenin ikincisi ise bugün aynı şekilde vinçle çekilerek yıkımı gerçekleşti.


52 metrelik minare çelik halatlarla yıktırıldı
Pazar günü yıkılması planlanan minare çevre esnafın engeliyle karşılaşınca bugün sabahın erken saatlerinde yıkım çalışmaları yapıldı. Camii minaresinin yıkım çalışmasında çevre esnafları ve cami çevresindeki caddeler trafiğe kapatıldı. Güvenlik önlemleri alınmasından sonra halatla çekilen 52 metrelik minare büyük bir gürültüyle yere çarpması sonucu çevre esnafın dükkânlarına ve şebeke suyu borularına zarar verdi.

Daha öncede yıkılan minare aynı şekilde içme suyu borularını patlattığını hatırlatan çevre esnafı yıkım çalışmalarına tepki gösterdi. Zararlarının karşılanmadığını söyleyen esnaf iki minarenin yıkımında da dükkânlarının zarar gördüğü belirterek, zararlarının karşılanmadığını söylediler.

İkinci minare yıkımında yüklenici firma yetkilileri tarafından alınan tedbirler işe yaramadı. Yıkım çalışmalarından sonra minarenin enkazı iş makineleriyle ortadan kaldırıldı. (Hamza Kaya - İLKHA)