YGS BİRİNCİSİ AHSEN ZEYNEP KAYA, BİNGÖL’E BİR İLKİ YAŞATTI

Yükseköğretime Geçiş Sınavında (YGS) Türkiye birinciliğini elde eden Ahsen Zeynep Kaya, Bingöl YGS tarihinde bir ilki başardığı için çok mutlu olduğunu söyledi.

VAN 29.03.2017 19:34:44 0
YGS BİRİNCİSİ AHSEN ZEYNEP KAYA, BİNGÖL’E BİR İLKİ YAŞATTI
Tarih: 01.01.0001 00:00

YGS-1, YGS-2, YGS-5 ve YGS-6'da 500 tam puan alarak, Türkiye birincisi olan ve Bingöl’de bir ilki başaran, Ahsen Zeynep Kaya, elde ettiği dereceyi programlı çalışmaya bağladığını söyledi.

Sınav başarısını anlatan Kaya, sınav sonuçlarının açıklanmasını merakla beklediğini belirterek, arkadaşları ve öğretmenlerinin kendisinden birincilik beklediğini dile getirdi.
Düzenli ve programlı çalışmaya önen verdiğini dile getiren Kaya,  çok fazla çalışmaya gerek olmadığını düşünüyorum. Çok çalışmaktan ziyade, düzenli çalışmak, kitap okumak, düzenli ve programlı çalışmak. Ben saatli çalışan bir insan değildim, haftalık programla çalışıyordum.

Haftalık olarak belirlediğim konularımı bitiyordum ve sosyal hayata zaman ayırıyordum. Çok çalışmaya gerek yok, düzenli çalışın yeter. Hocalara soru çözdürmek. Günde bu kadar ders çalışacağımdan ziyade, haftalık bir program yapıyorum ve bir program dâhilinde çalışan biriyim.” Dedi.

Kaya, konuşmasın şöyle devam etti:  “iki yanlış beklerken birinci oldum. Sınav sonuçları açıklandığında şaşırdığını, sınavdan çıktıktan sonra iki yanlışımın olduğunu öğrendim. Bunun üzerine hocalarıma ilk 100'e girermiyim diye sordum. Çünkü buna inanmıyordum, ben iki yanlış yaptıysam sınavda ful doğru yapan vardır diye düşünüyordum. Hocalarım ilk 50'ye girebileceğimi belirterek bana destek oldular. Bazı hocalarımda birinci olabileceğimi söylüyordu ama ben hala inanmıyordum. Sonuç açıklandığında bayağı şaşırdım ve mutlu oldum. LYS sınavını da başarıyla tamamlayarak Tıp Fakültesine yerleşmek istiyorum.”

Baba Mehmet Emin Kaya ise, “Kızına her daim destek olduğunu belirterek,  “Kızımın başarısına oldukça sevindim. Çocuğuma katkıda bulunmak için bu okula verdim. Gözüm hiçbir zaman arkada kalmadı. Burada iyi bir eğitim verdiler çocuğumun iyi yerlere gelmesini bekliyorum.” Diye konuştu.

Öğrencisinin YGS’de Bingöl'de bir ilki başardığı için sevinçli olduklarını ifade eden Okul Müdürü Nizamettin Etdöğer de, “Yılbaşından itibaren öğrencimizde bir kabiliyet olduğunun farkındaydık. Yılsonu itibariyle başarılı olabileceği yönünde beklentimiz vardı. Sınavda ilk 100'e veya 10'a girer diye beklentimiz vardı.” Diye belirtti.

Öğrencimizin azmi düzenli çalışması, rahatlığı bizlere ayrı bir güven verdiğini anlatan Etdöğer,  “Bu başarıyla Türkiye birincisi olur diye umutlanmaya başladık. Öğrencimiz, akademik başarısıyla beraber, kişiliği, ahlakı, alçak gönüllülüğü gönlümüzde taht kurdu. Bu sonuçla taçlandırması, bizleri ayrı onurlandırdı. Bu başarı YGS'de Bingöl'de bir ilk, eğitim camiası için ciddi bir moral, motivasyon oldu.” Diye konuştu.

Son olarak Okul Müdürü Nizamettin Etdöğer , “Kendilerine bu sevinci ve mutluluğu yaşatan Ahsen Zeynep Kaya’ya üniversite hayatı boyunca her ay 500 TL okul olarak vereceklerini dile getirdi.