“Yeter artık! Barış istiyoruz barış”

Dün Şırnak'ın Silopi ilçesinde bulunan 172. Zırhlı Tugay Komutanlığı'na yapılan silahlı saldırıda yaşamını yitiren Tnk. Er Abdulhalik Araz için Van'da tören düzenlendi. Yukarı Norşin Camii'nde öğle namazına müteakip düzenlenen c

VAN 5.08.2015 20:09:53 0
“Yeter artık! Barış istiyoruz barış”
Tarih: 01.01.0001 00:00
 Şırnak'ın Silopi ilçesindeki saldırıda hayatını kaybeden Tank Er Abdulhalik Araz, memleketi Van'da düzenlenen törenin ve kılınan namazın ardından Kürtçe ağıtlarla toprağa verildi.

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, Van Valisi İbrahim Taşyapan, askeri erkan ve kurum müdürlerinin katıldığı törende Araz'ın yakınları gözyaşlarına hakim olamayarak, dakikalarca tabuta sarılarak ağladı. Bakan Eker de Araz'ın babasının koluna girerek teselli etmeye çalıştı.

Kılınan cenaze namazının ardından naaş omuzlara alınarak cenaze aracına taşındı. Bu sırada arka tarafta bazı kişilerin “Şehitler ölmez vatan bölünmez” sloganları attığı görülürken, şehit yakınlarının da “Cenaze üzerinde siyaset yapılmasın, acımız zaten bize yetiyor, cenazeye saygı gösterilsin. Yeter artık yeter. Biz barış istiyoruz barış. Biz kardeşiz. Siz de barış isteyin” diye karşılık verdi.

Gruptan bazı kişilerin de Cumhurbaşkanı Erdoğan'a sitem ederek; “Bilal'i gönder askere Bilal'i” diye bağırdıkları duyuldu.

Ardından Araz'ın naaşı, Kürtçe ağıtlar eşliğinde Van'ın Tuşba ilçe sınırları içindeki Akköprü Mezarlığı'na defnedildi.